برنامه ریزی امتحانات ترم اول
امتحانات نوبت اول، فرصت مناسبی برای جمع بندی مباحث می باشد. معمولا سرعت تدریس دبیران در ماه آذر افزایش می یابد به صورتی که دانش آموزان فرصت کافی برای مطالعه کتاب درسی، مطالعه درسنامه و تست آموزشی ندارند. اما امتحانات نوبت اول مدارس می تواند فرصت خوبی برای جمع بندی مباحث ترم 1 باشد. از این رو هر دانش آموزی باید بتواند برای برنامه ریزی امتحانات ترم اول خود آماده باشد و اصول مطالعه و برنامه ریزی درسی را بداند و همگام با برنامه امتحانی دی ماه به جمع بندی مطالب بپردازد. در این مقاله سعی کرده ایم تا اصول مطالعه و برنامه ریزی مباحث نوبت اول را آموزش دهیم. اما هر داوطلبی باید برنامه ریزی مخصوص به خودش را داشته باشد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
اهمیت امتحانات ترم اول
به دلیل تشکیل نشدن کلاس های درس در امتحانات نوبت اول مدارس، فرصت مطالعه تقریبا بیش از دو برابر در ماه های دیگر است و فرصت خوبی است تا دانش آموزان تمامی مباحث را جمع بندی نمایند. اهمیت امتحانات ترم اول در این است که داوطلبان می توانند به جمع بندی تمامی دروس خود بپردازند.
اما نکته قابل توجه در این است که به جز یک الی دو درسی که از جانب آموزش و پرورش به صورت کشوری و یا استانی برگزار می شود؛ نمرات سایر دروس در کنکور تاثیر داده نمی شود.
در اصل اهمیت امتحانات ترم اول مدارس، در جمع بندی مباحث از ابتدای کتاب درسی و تاثیر نمرات دروسی است که امتحان آنها به صورت هماهنگ کشوری برگزار می شود.
ghadameavval.ir
برنامه ریزی امتحانات دی ماه
حال از آنجایی که امتحانات دی ماه فرصت خوبی برای سر و سامان دادن به مطالبی است که از ابتدای سال تحصیلی تدریس شده است؛ حتما با برنامه ریزی مطالعه کنید. هر فردی باید برنامه ریزی مخصوص به خودش را داشته باشد. چرا که برنامه ریزی باید بر اساس میزان مطالبی که باقی مانده صورت گیرد. بنابراین نمی توان از یک برنامه ریزی کلی و یا گروهی استفاده نمود.
نحوه برنامه ریزی امتحانات ترم اول
برنامه ریزی برای هر فرد بنا بر میزان مطالعه و هدف او متفاوت است. همچنین بک نفر ممکن است به جز مدرسه در کلاس های بیرون نیز شرکت کند و هر دانش آموزی روش مطالعه مخصوص به خود را دارد. بنابراین اصلا نمی توان از برنامه ریزی های کلی استفاده کرد. نحوه برنامه ریزی امتحانات ترم اول دارای 9 اصل است که می تواند به شما کمک کند خودتان یک برنامه ریزی برای امتحانات دی ماه خود داشته باشید. در اصل نحوه برنامه ریزی امتحانات دی ماه می تواند سبک کلی برنامه ریزی را به شما آموزش دهد که شامل مراحل زیر می باشد:
1-ساختار برنامه خود را مشخص کنید
منظور از مشخص کردن ساختار برنامه ریزی این است که در ابتدا زمان های آزاد خود را مشخص کنید. برای اینکار در نظر بگیرید که بعد از هر امتحان چه ساعتی به منزل می رسید؛ سپس ساعت نهار و استراحت خود را تنظیم کنید. اگر عادت به خواب ظهر گاهی دارید؛ زمان آن را در نظر بگیرید. بنابراین ساعت شروع مطالعه خود را مشخص کنید. این کار برای روزهای تعطیل نیز صورت بگیرد.
سپس زمان خواب شب خود را نیز مشخث کنید و از زمان شروع تا پایان، واحد های مطالعه خود را یادداشت کنید. بعد از هر 75 یا 90 دقیقه مطالعه، 15 دقیقه به خودتان استراحت دهید و حدودا 45 دقیقه زمان شام برای خودتان در نظر بگیرید.
با اینکار متوجه می شوید که در طول یک روز چه میزان زمان برای مطالعه خواهید داشت. حال به سراغ مرحله بعدی می رویم.
2-ترتیب مطالعه خود را مشخص کنید
در این مرحله برای هر درس باید در ابتدا یک لیست تهیه کنید. مراحل مطالعه عبارتند از : مطالعه کتاب درسی، مطالعه جزوه دبیر یا درسنامه( بهتر است یکی را که از همه کامل تر است؛ انتخاب نمایید)، حل تست آموزشی.
سپس مشخص کنید که کدام مرحله در طول سال تحصیلی انجام شده است. اگر کتاب درسی را قبلا مطالعه کرده اید؛ حال زمانی کوتاه برای مرور آن اختصاص دهید و سپس وارد مرحله دوم شوید یعنی مطالعه جزوه و یا درسنامه. و اگر قبلا مطلب را کامل مطالعه کرده اید؛ اکنون نوبت تست آموزشی است.
بنابراین در جلوی لیست مباحث هر درس وضعیت مطالعه خودتان را مشخص کنید.
3-برای هر مبحث زمان مشخص نمایید
پس از گذراندن مراحل بالا، حال برای مطالعه و تست هر درس زمانی در نظر بگیرید. مثلا یک پارت درسی یا دو پارت درسی. حال زمان های خود را با ساختار برنامه تطبیق دهید.
4-از مباحث ضعیف شروع کنید
توصیه می کنم به هیچ عنوان از درس اول شروع به مطالعه نکنید مگر مطالب به هم زنجیر وار متصل باشند. چرا که معمولا درس های اول در ابتدای سال بهتر و با زمان کافی تر مطالعه شده است. بهتر است برنامه ریزی خود را از مبحثی شروع کنید که کمتر مطالعه کرده اید و در آن ضعیف تر هستید.
5-پازل بندی کنید
این مرحله بسیار مهم است. اگر در امتحانات اولیه خودتان برای برنامه ریزی امتحانات ترم اول زمان کافی دارید اما در امتحانات اخر خودتان دچار کمبود زمان خواهید شد؛ بهتر است در زمان های خالی خود برای امتحانی که زمان کمتر دارید، مطالعه کنید.
6-نمونه سوال حل کنید
حتما تمامی تمرینات کتاب درسی، حتی فعالیت ها و مثال های حل شده را نیز حل کنید. امتحان های قبلی دبیر خود را بررسی کنید بهتر است واحد های مطالعه شب امتحان به این مباحث اختصاص یاید. یادتان باشد نمونه سوالات دبیر را حتما یک دور در یک برگه حل نمایید.
7- آزمون شبیه ساز بگیرید
شب قبل از هر امتحان و در 2 واحد آخر مطالعه خودتان به نحوی پیش بروید که یک آزمون از خودتان مانند امتحان فردا مدرسه از خودتان بگیرید تا مشکلات و بی دقتی خودی نشان دهند و سپس به تحلیل آزمون و رفع اشکال بپردازید.
8- جبرانی داشته باشید
بهتر است یک برنامه ریزی سنگین برای خودتان نریزید؛ بلکه حدودا 5% برنامه ریزی امتحانات ترم اول خود را خالی بگذارید تا اگر در تخمین زمان های خود دچار مشکل شدید؛ بتوانید جبران کنید.
9-مرور داشته باشید
حتما صبح قبل از امتحان یک دور مطالب و نکات مهم را مرور کنید. البته اگر تجربه ثابت کرده است که مرور قبل از امتحان می تواند نظم ذهنی شما را به هم بریزد از انجام اینکار خودداری نمایید.
اگر هر دانش آموزی بتوانید تمامی این موارد را در برنامه ریزی امتحانات دی ماه خود رعایت نماید؛ یک جمع بندی عالی از مباحث ترم اول خواهد داشت و نکته مهم در این است که هر فردی بر اساس سرعت مطالعه خود، میزانی از دروس که مطالعه نشده و میزان تسلط بر هر درس و مبحث خود، باید برنامه ریزی کند.
باید ها و نباید های برنامه ریزی امتحانات دی ماه
در زمان امتحانات ترم اول باید اصول و قوانینی را رعایت نمایید و بر عکس، از انجام دادن برخی از کار ها باید خودداری نمایید. اگر با یک برنامه ریزی دقیق و اصولی پیش بروید بعد از امتحانات نوبت اول می توانید بیش از 80% پیشرفت نمایید.
بایدهای برنامه ریزی دی ماه
1-حتما با برنامه مطالعه کنید
2-به برنامه ریزی خود پایبند باشید
3-حتما زمانی را به استراحت اختصاص دهید
4-حتما ساعت 12 شب بخوابید
نباید های برنامه ریزی دی ماه
1- استفاده زیاد از گوشی موبایل
2-لحظه آخری مطالعه کردن
3-بی توجهی به کتاب درسی
4-شب امتحان تا صبح بیدار ماندن
استفاده از 9 روش آموزش داده شده در بالا می تواند به شما کمک کند تا شبیه یک مشاور برای خودتان برنامه ریزی درسی امتحانات ترم اول داشته باشید. اما اگر می خواهید با کمک یک مشاور متخصص یک برنامه ریزی کاملا فردی مخصوص خودتان داشته باشید که با خیال راحت به جمع بندی دروس خود بپردازید؛ می توانید از خدمات مشاوره و برنامه ریزی کاملا تخصصی قدم اول استفاده نمایید که کافی است با ما تماس بگیرید و حتی از یک جلسه مشاوره رایگان بهره مند شوید.