کدینگ یک روش حرفه ای در مطالعه

کدینگ یک روش حرفه ای در مطالعه

مطالعه یک مطلب به تنهایی نمی تواند موجب یادگیری شود. مطالعه یک مبحث درسی و یا امادگی برای امتحان و کنکور با مطالعه یک رمان متفاوت است. اگر قرار است مطلب درسی در حافظه شما برقرار بماند و به اصطلاح یک رد عصبی از آن در حافظه قرار بگیرد؛ باید با استفاده از تکنیک های تقویت حافظه باشد. گله و شکایت اصلی دانش آموزان در امتحانات نهایی و یا کنکور این است که ما خیلی خوب خونده بودیم اما سر جلسه همه چیز یادمون رفت!!! این یک جمله آشنا و رایج است.علت فراموشی و یا در اصل خاکستری شدن مطالب در حافظه ما این است که رد عصبی از آن مطلب در ذهن ما بر جا نمی ماند. از این رو کدینگ یک روش حرفه ای در مطالعه است. روش های کد گذاری یعنی ارتباط یک مفهوم درسی با یک مفهوم غیر درسی. با استفاده از کد گذاری مطالب بهتر در حافظه ما جای می گیرند و از همه مهم تر فراموش نمی شوند. در پادکست زیر استفاده از روش های کد گذاری را کامل و دقیق آموزش داده ام که با کمی تمرین شما نیز می توانید هر گاه در مطالعه یک مطلب دچار مشکل شدید؛ با استفاده از روش مطالعه کد گذاری ذهنی، یادگیری را برای خودتان آسان تر نمایید.

روش مطالعه کد گذاری ذهنی چیست؟

روش مطالعه کد گذاری ذهنی یک روش نوین مطالعه برای یادگیری مطالبی است که نیاز به حفظ کردن دارد. زمانی که حجم مطالبی که مطالعه می کنیم بیش از اندازه زیاد می باشد؛ این مطالب در حافظه گم می شود و یا خاکستری می شود و به سختی می توانیم آن را یاد اوری کنیم. بگذارید با یک مثال ساده برایتان توضیخ دهم:

مثلا فرص کنید یک کمد لباس شلوغ دارید و وقتی می خواهید به یک مهمانی بروید؛ نمی توانید لباس مورد نظر خود را پیدا کنید اما اگر کمد خود را با برچسب و یا قفسه های منظم، مرتب کنید مسلما می دانید که هر لباس شما در کجا قرار دارد. ذهن و حافظه ما نیز چنین است.اگر همه مطالب را به یک شکل وارد حافظه کنیم مسلما بی نظم و شلخته می شود. از این رو استفاده از روش کد گذاری ذهنی یک روش نظم دهنده حافظه می باشد.

چگونه کد گذاری کنیم؟

روش مطالعه کد گذاری ذهنی قاعده و قانون خاصی ندارد. فقط کافی است به ذهن و خلاقیت ذهن خودتان اعتماد کنید. در درجه اول بهتر است از کتاب هایی که در این زمینه وجود دارد؛ رجوع نکنید چرا که فقط خلاقیت را از شما می گیرند. وقتی یک مطلب و یا فرمول و یا یک لغت خاص را یاد نمی گیرید؛ می توانید آن را به یک مسئله دیگر ربط دهید و یا با آن یک داستان بسازید. حال روش های کد گذاری می تواند شامل اقدامات زیر باشد:

  • ایجاد ارتباط معنایی: این روش در یادگیری لغات خیلی اهمیت دارد. مثلا همانطور که در ویس بالا توضیح دادم؛ کلمه خطر در انگلیسی را با مایع ظرفشویی پریل ارتباط معنایی دادیم.
  • تصویر سازی : مثلا می توانید در زمان مطالعه درسی مانند تاریخ، چهره پادشاهان را یکی از اعضای خانواده خود تصور نمایید و ان را جای شخصیت تاریخی بگذارید.
  • داستان سازی : مثلا می توان با آثار یک نویسنده یک داستان ساخت. به طور مثال پروین دختر ساسان با بوف کور و سگ ولگردش به اصفهان نصف جهان رفت و سه قطره خون با خود اورد. تمامی کلمات به کار برده شده در این جمله آثار ادبی صادق هدایت می باشند.

بنابراین استفاده از روش های کد گذاری می تواند در یادگیری و یاداوری بهتر مطالب موثر باشد و در تقویت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت نیز تاثیر گذار است.

دوره‌های مرتبط
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید