بهترین زمان برای درس خواندن

بهترین زمان برای درس خواندن

درست است که کیفیت مطالعه خیلی مهم تر از کمیت آن می باشد. اما برای اینکه فرصت کافی برای مطالعه همه مباحث را داشته باشبد و بتوانید به خوبی جمع بندی کنید؛ باید مطالعه شما از لحاظ کمیت و ساعت مطالعه هم مقبول باشد.از این رو بهترین ساعت مطالعه و بهترین زمان برای درس خواندن، موضوع صحبت ما در این مقاله می باشد.

چه قدر درس بخوانیم؟

اینکه در طول روز چه میزان درس بخوانیم؛ سوال اصلی دانش آموزان معمولا در جلسه اول مشاوره درسی است. بهترین ساعت مطالعه بر اساس هدف و ویزگی های شخصیتی هر فرد مشخص می شود. مثلا دانش اموزی که قبلا بیشتر از روزانه 2 ساعت مطالعه نداشته است؛ نمی تواند یک مرتبه ساعت مطالعه خود را به 10 ساعت برساند. در این بخش ایده آل ترین ساعت مطالعه را مطرح می کنم اما اگر ساعت مطالعه شما با حالت ایده ال فاصله دارد؛ بهتر است تلاش کنید روزانه 20 الی 30 دقیقه به ساعت مطالعه خودتان اضافه کنید.

بهترین زمان برای درس خواندن معمولا قبل از تاریکی هوا می باشد. چرا که با شروع تاریکی هوا در مغز ما هورمون ملاتونین ترشح می شود که هورمون خواب نام دارد. برای همین بهتر است شروع مطالعه شما مخصوصا در نیمه دوم سال، قبل از تاریکی هوا باشد.

بهترین ساعت مطالعه در روزهای مدرسه این است که شما بعد از مدرسه که به خانه می رسید؛ حدودا بین 90 الی 120 دقیقه استراحت کنید که می توانید در این فاصله زمانی کمی هم بخوابید که راجع به خواب ظهر و تنظیم خواب در مقاله زیر به صورت مفصل صحبت کرده ایم.

بعد از استراحت مشخص شده؛ حال واحد های درسی خود را در روزهای مدرسه 75 دقیقه ای تنظیم کنید و ما بین هر واحد درسی 15 دقیقه به استراحت بپردازید. از این رو اگر در روزهای مدرسه حدودا بین 5الی 6 ساعت مطالعه مفید داشته باشید؛ می توانید بگویید که بهترین ساعت مطالعه را خواهید داشت.

بهترین زمان برای درس خواندن در روزهایی که مدرسه نمی روید این است که صبح ها نیز مانند روزهای مدرسه از خواب بیدار شوید که تنظیم خواب شما بهم نریزد. برای دانش آموزان کنکوری در روزهای تعطیل بین 12 الی 14 ساعت مطالعه می شود و برای سایز داوطلبان بیت 7الی 9 ساعت بنا بر هدف و پتانسیل مطالعه ای که دارند. از این رو بهترین ساعت مطالعه در روزهای تعطیل بنا بر هدف هر دانش آموز و ویژگی های تحصیلی و شخصیتی او می تواند متفاوت باشد.

بهترین زمان مطالعه روزهای تعطیل

اما توصیه می کنم که زمانبدی روزهای تعطیل خود را به واحد های درسی 90 دقیقه ای با 15 دقیقه استراحت تبدیل کنید و حدودا 90 دقیقه زمان نهار و استراحت و 45 دقیقه زمان شام به خود بدهید.

همچنین روزهای جمعه بهتر است که از حدود ساعت 4 و 5 عصر به بعد مطالعه نکنید که حتما تفریح کنید تا برای شروع هفته بعدی انرژی روحی لازم را داشته باشید.

بهترین زمان برای درس خواندن

تا کنون با بهترین ساعت های مطالعه برای روزهای مدرسه و روزهای تعطیل، آشنا شدید اما نکته مهم دیگر در برنامه ریزی و مطالعه این است که بهترین زمان برای درس خواندن به چه شکل است؟ مثلا صبح ها برای یادگیری بهتر است یا شب ها؟

برای ساعت مطالعه توضیح دادم که بستگی به هدف و ویژگی های درسی و شخصیتی هر فرد دارد. اما بهترین زمان برای مطالعه و درس خواندن، یک امری است که به کارکرد ذهن و حافظه بستگی دارد و همه دانش آموزان باید به آن پایبند باشند. برای همین حتما در برنامه ریزی های خود به موارد زیر توجه کافی داشته باشید:

  • به هیچ عنوان بعد از 12 شب مطالعه نکنید چرا که کارایی حافظه بسیار کم می شود. دانش آموزانی که می گویند من شب ها بیشتر یاد می گیرم؛ باید بدانید که این صرفا یک عادت ذهنی است و ماندگاری مطالب در حافظه بعد از 12 شب بسیار کاهش می یابد. شاید بهتر یاد بگیرید؛ اما ماندگاری ندارد و زود مطالب فراموش می شود. بنابراین بهتر است این عادت را کم کم تغییر دهید.
  • بهترین زمان برای یادگیری درس ریاضی صبح ها بین ساعت 9تا 11 صبح می باشد.
  • بهتر است بلافاصله بعد از نهار و بلافاصله بعد از شام مطالعه نکنید چرا که به دلیل تجمع خون در اطراف معده، یادگیری در پایین ترین حالت ممکن قرار می گیرد.
  • بهترین زمان برای شروع مطالعه بعد از مدرسه، قبل از تاریکی هوا می باشد.
  • صبح های خیلی زود به هیچ عنوان مطالعه نکنید. حداقل خواب کافی را باید داشته باشید و بعد شروع به مطالعه کنید. کمبود خواب موجب کاهش کیفیت و تمرکز در مطالعه می شود.
  • قبل از خواب بهتر است مرور کنید چرا که امواج مغری در بالاترین حالت برای تثبیت مطالب هستند.

در این مطلب سعی کردم تا نکات مهم و طلایی برای بهترین زمان برای درس خواندن را به شما آموزش دهم. این نکات به صورت کلی و برای همه افراد توصیه می شود اما هر فردی نقشه و مسیر راه خودش را دارد و بهتر است ساعت مطالعه شما به صورت خصوصی در جلسات مشاوره فردی مورد بررسی قرار بگیرد و بر مبنای آن برنامه ریزی درسی دریافت نمایید.

دریافت مشاوره
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید