راهکارهای افزایش تراز در آزمون ها

راهکارهای افزایش تراز در آزمون ها

شرکت‌ در آزمون‌های آزمایشی در سال کنکور و یا سال‌های دهم و یازدهم، می‌تواند یک مسیر راه به دانش‌آموز نشان دهد که آیا روش و سبک مطالعه او صحیح و اصولی است یا خیر؟ باید گفت که هدف از شرکت‌ در آزمون‌های آزمایشی، شناخت نقاط قوت و ضعف درسی می‌باشد و باید فارغ از نتیجه‌ای که گرفته‌اید به دنبال مشکلات خود بروید و آنها را برطرف کنید و همچنین نقاط قوت خود را بشناسید و تقویت نمایید. برای رشد و پیشرفت در آزمون‌های آزمایشی، دانش‌آموزان به تراز خود توجه می‌کنند؛ از این رو در این مطلب، مؤثرترین راهکارهای افزایش تراز در آزمون‌ها را مطرح می‌کنم و به شما آموزش می‌دهم که چگونه بتوانید یک نتیجه خوب بگیرید و توجه به تراز تا چه اندازه مهم و ضروری است.

چرا آزمون آزمایشی ؟

معمولاً در اولین جلسات مشاوره، سوال اصلی دانش‌آموزان و مخصوصاً اولیا آنها این است که در چه آزمون آزمایشی شرکت کنیم؟ و هدف اصلی همه، نتیجه‌گیری در این آزمون‌ها است. این تصور کاملاً اشتباه است و این موضوع در سیستم آموزشی ما متأسفانه به خوبی مطرح نمی‌شود.

هدف از آزمون آزمایشی، شناخت نقاط قوت و ضعف فرد و همچنین شبیه‌سازی شرایط کنکور است. به جز این دو عامل، دانش‌آموز نباید هیچ‌گونه هدف دیگری داشته باشد. از این رو، توصیه من همیشه به دانش‌آموزان این است که قبل از ثبت‌نام در هر آزمونی، ابتدا پایه درسی خود را تقویت کنند.

برای همین، آزمون آزمایشی لازم است اما زمان‌بندی آن مهم است. اگر به دنبال راهکارهایی برای افزایش تراز در آزمون‌ها می‌باشید، بهتر است برای ثبت‌نام در آزمون‌ها صبور باشید. بدون پایه قوی نمی‌توان تراز خوب کسب کرد.

بعد از کسب آمادگی اولیه، بهتر است در این شبه‌ کنکورها شرکت کنید تا بتوانید تراز خود را افزایش دهید که در ادامه به زمان ثبت‌نام در آزمون‌ها اشاره خواهم کرد.

معمولاً جامعه آماری در ثبت‌نام تأثیر دارد، چرا که شما می‌خواهید جایگاه خود را در میان رقبا بسنجید. بر این مبنا، دو آزمون قلم‌چی و گزینه‌دو از لحاظ جامعه آماری عملکرد بهتری دارند. اما اینکه در چه آزمونی ثبت‌نام کنید، بهتر است اول ببینید مدرسه شما چه آزمونی را پیشنهاد می‌دهد، چرا که روند تدریس دبیران بر آن مبنا خواهد بود و می‌توانید با بودجه آزمون بهتر هماهنگ شوید.

اما اگر مدرسه پیشنهادی به شما نداد و خودش در آزمونی ثبت‌نام نکرد، بهتر است بعد از مشورت با مشاوره تخصصی کنکور، اقدام به ثبت‌نام نمایید. توصیه من به شما، ثبت‌نام در آزمون گزینه‌دو می‌باشد که فاصله زمانی آزمون‌ها هر سه هفته یک‌بار است و می‌تواند فرصت مناسبی برای مطالعه و جمع‌بندی به شما بدهد.

از آنجایی که فاصله برگزاری آزمون‌های آزمایشی بسیار کوتاه است، یکی از دلایل رشد نکردن تراز دانش‌آموزان نزدیک بودن فاصله زمانی آزمون‌هاست. از این رو، دانش‌آموز فرصت کافی برای مطالعه، تست و تثبیت مطالب پیدا نمی‌کند. در صورتی که یکی از راهکارهای افزایش تراز این است که فرد به خوبی بر مطالب مسلط باشد و مسلماً با یک‌بار مطالعه و تست‌زنی نمی‌توان به تسلط کافی رسید و نیاز به مرور و زمان دارد.

از این رو توصیه می‌کنم در ابتدا پایه درسی خود را با مشاور و برنامه‌ریزی اصولی قوی کنید و سپس برای شرکت در آزمون‌ها اقدام نمایید. چرا که صرفاً شرکت در آزمون‌ها بدون داشتن پایه قوی، منجر به فرسودگی می‌شود و فرد نمی‌تواند تراز خود را به خوبی افزایش دهد و بعد از مدتی دچار خستگی درسی می‌شود. اما اگر پایه درسی فرد قوی باشد، می‌تواند به افزایش تراز خود فکر کند.

بنابراین به دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم توصیه می‌کنم صرفاً در آزمون‌های جامع شرکت کنند که فرصت کافی برای مطالعه و جمع‌بندی مطالب را دارند و نیاز به آزمون‌های دو هفته و سه هفته یکبار نیست.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم، اگر از تابستان به خوبی مطالعه را شروع کرده‌اند، بهتر است آزمون آزمایشی خود را از اول مهر ماه آغاز کنند. اما اگر در تابستان کم‌کاری داشته‌اند، بهتر است شروع آزمون‌ها از جمع‌بندی ترم اول باشد تا قبل از آن به کمک مشاوره و برنامه‌ریزی بتوانند خود را به بودجه آزمون برسانند.

راهکار های افزایش تراز

در مطالب بالا سعی کردم تا بهترین زمان برای ثبت نام در آزمون های آزمایشی و بهترین آزمون های شبه کنکور را معرفی کنم. اما در این بخش به پر تکرار ترین سوالات دانش آموزان پاسخ می دهیم که چه راهکار هایی برای افزایش تراز وجود دارد ؟

یکی از متداول ترین راه ها این است که سعی کنید در آزمون ها سوالات اشتباه کمتری پاسخ دهید. اگر به سوالی مطمئن نیستید لطفا ان را رها کنید. پاسخ نامه پر تر به معنای درصد بالاتر نیست. بلکه تعداد پاسخ های صحیح شما ملاک است. بنابراین لطفا به همه سوالات پاسخ ندهید.

خیلی از مواقع یک درس سخت و یا یک موقعیت غیر منتظره در آزمون ها موجب می شود که فرد مدیریت آزمون را رها کند و از همه مهم تر سوالات و مباحثی که مسلط می باشد را هم به خاطر استرس از دست بدهد. برای همین کنترل هوش هیجانی در آزمون ها بسیار بسیار مهم است.

صحبتی که معمولا من در جلسات مشاوره انجام می دهم این است که با مثلا 50 الی 100 تست نمی توان در آزمون نتیجه خوبی گرفت. برای همین است که می گویم زیر بنای درسی خود را تقویت کنید و سپس در آزمون ها شرکت کنید. برای اینکه بتوانید در یک درس درصد و به تبع آن تراز خوبی بگیرید؛ بهتر است که حتما تست بیشتری از آن مبحث کار کنید.

برای اینکار بهتر است هفته پایانی منتهی به آزمون را به تست اختصاص دهید و از مطالعه مطلب جدید پرهیز کنید.

یادگیری حرف اول را می زند. پس بهتر است برای هر درس خود یک منبع مناسب با سطح خود داشته باشید و به خوبی آموزش ببینید. شاید لازم باشد برای یک درس، درسنامه خوب داشته باشید. یا شاید لازم باشد برای یادگیری بهتر در یک درس دیگر کلاس آنلاین شرکت کنید و یا معلم خصوصی بگیرید. برای همین موضوع راهکارهای افزایش تراز با آموزش صحیح امکان پذیر است.

متاسفانه خیلی از دانش آموزان صرفا هفته منتهی به آزمون شروع جدی به مطالعه می کنند. مسلما با این روش نمی توان درصد خوب گرفت و انتظار افزایش تراز داشت. از این رو باید در مطالعه خود استمرار داشته باشید و هر روز زمانی را به مطالعه اختصاص دهید.

خیلی از مواقع ما اشتباهات خود را تکرار می کنیم. برای همین موثر ترین راهکار های افزایش تراز در آزمون های آزمایشی این است که آزمون های قبلی خود را بررسی کنید. اشتباهات خود را یادداشت کنید و آن ها را برطرف نمایید.

شرکت در آزمون هایی مانند گزینه 2 و قلم چی خود یک آزمون شبیه ساز برای کنکور می باشد. حال جالب است بدانید که برای همین شبه کنکور ها هم باید آزمون شبیه ساز داشته باشید! استفاده از پیش آزمون ها در 5 شنبه قبل از هر آزمون برای شناخت نقاط قوت و ضعف لازم است و می تواند به افزایش تراز شما کمک کند. آزمون شبیه ساز یکی از راهکارهای افزایش تراز برای آزمون های آزمایشی می باشد.

یکی دیگر از موثر ترین راهکار ها برای اینکه تراز شما در آزمون های آزمایشی و حتی کنکور رشد داشته باشد و بتوانید تبدیل به یک رتبه برتر شوید؛ این است که همسانی درصد داشته باشید. یعنی سعی کنید که همه درصد های خود را در یک سطح بزنید. مثلا یک درس 90 و یک درس 10 نداشته باشید. بهتر است میانگین درصد های شما حدودا بین 55الی 60 باشد تا بتوانید به یک تراز خوب دست پیدا کنید. در این مطلب سعی کردم تا موثرترین راهکارهای افزایش تراز را به دانش آموزان آموزش دهم اما مشروط بر اینکه باید به صورت پیوسته این راهکار ها اجرا شود.

دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید