محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم
در سیستم آموزشی ما، محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم اهمیت زیادی دارد. با اینکه علاقه و تواناییها مهم هستند، نمره ملاک اصلی برای انتخاب رشته و مدارس خوب است. از این رو، در این مقاله میخواهیم روش محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم را توضیح دهیم تا بتوانید به صورت مهندسی معکوس عمل کنید.
مهندسی معکوس در انتخاب رشته نهم یعنی فرد ابتدا با کمک مشاور علاقه و تواناییهای خود را مشخص میکند و سپس برای کسب نمره و معدل لازم مطالعه میکند.
روش محاسبه نمرات انتخاب رشته ریاضی
برای ورود به رشته ریاضیفیزیک، نمرات دروس ریاضی و علوم داوطلب اهمیت دارد. در منابع خبری حداقل نمره 14، واقعیت مدارس دولتی، خاص، و غیرانتفاعی برتر از ثبتنام دانشآموزان با نمره ریاضی و علوم زیر ۱۸ و معدل کل زیر ۱۷ خودداری میکنند.
شرایط در شهرهای کوچک بدتر است، به دلیل کمبود امکانات و ظرفیت، حداقل نمرهها ممکن است حتی ۱۹ یا ۲۰ باشد برای رشتههای پرطرفدار.
نمرات سالهای هفتم و هشتم نیز موثر است و مجموع نمرات ریاضی و علوم نباید کمتر از ۴۲ باشد (هفتم، هشتم، نهم).
اگر بر اساس تستهای شخصیت شناسی معتبر به این نتیجه رسیدهاید که برای رشته ریاضی مناسب هستید، حتماً این دو درس را در سه سال اول متوسطه، به ویژه در پایه نهم، جدی بگیرید.
محاسبه نمره برای ورود به رشته تجربی
رشته تجربی پر طرفدار ترین رشته در میان دانش آموزان است. اما شدیدا توصیه میکنم افرادی وارد این رشته شوند که روحیه جست و جوگری بالا داشته باشند احساس همدلی داشته باشند و بتوانند با سایر افراد روابط اجتماعی خوب برقرار کنند.
از میان ویژگیهای ذکر شده باید گفت که داشتن روحیه جست و جوگری از هر چیزی مهمتر است. در جلسات تست انتخاب رشته نهم به دهم، معمولاً افراد با روحیه جستجوگری که حداقل ۳۶ امتیاز از ۴۰ نمره را دارند، به سمت رشته تجربی تشویق میشوند.
قبل از محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم، دانشآموز باید از انتخاب رشته تجربی کاملاً مطمئن باشد و سپس اقدام به انتخاب رشته نماید.
حداقل نمره لازم رشته تجربی
ورود به رشته تجربی نیز مانند رشته ریاضی، نیازمند نمرات خوب در دروس ریاضی و علوم است و ضرایب مجموع سه سال متوسطه اول نباید کمتر از ۴۲ باشد. اما محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم برای رشته تجربی کمی پیچیدهتر است، بهطوریکه معمولاً مدارس خوب دانشآموزانی با معدلهای بالای ۱۹ را ثبتنام میکنند. حتی در برخی شهرهای کوچک که سهمیه رشته تجربی بسیار کم است، تنها شرط ثبتنام در رشته تجربی معدل ۲۰ میباشد.
اگر به کمک تستهای معتبر روانشناسی و مشاوره با متخصص انتخاب رشته نهم، متوجه شدید که برای رشته تجربی مناسب هستید، توصیه میشود در سالهای هفتم، هشتم و نهم برای کسب نمره ۱۹ و ۲۰ در علوم و ریاضی تلاش کنید.
نمرات انتخاب رشته انسانی نهم
از نظر من، مهمترین، حساسترین، و کلیدیترین رشته برای جامعه، رشته انسانی است. خوشبختانه، در سالهای اخیر رقابت در این رشته بسیار بیشتر از قبل شده است و بسیاری از دانشآموزان به سمت این رشته سوق پیدا کردهاند. رقابت در رشته انسانی این روزها با رشته تجربی همپوشانی دارد و این امر یک واقعیت است.
اما همچنین، معمولاً معدلهای پایینتر را برای این رشته مناسب میدانند. از این رو، دانشآموزان با معدلهای حدوداً ۱۶ و ۱۷ میتوانند به راحتی وارد رشته انسانی شوند. اگر داوطلبی معدل او پایین باشد و نمرات ریاضی و علوم کمتری داشته باشد، به اجبار باید در رشته انسانی ثبتنام نماید.
برای محاسبه نمرات انتخاب رشته نهم در زیرمجموعه علوم انسانی، نمره دروس به شرح زیر با ضرایب مختلف مورد بررسی قرار میگیرد: نمره عربی با ضریب 2، مطالعات اجتماعی با ضریب 3، و زبان و ادبیات فارسی با ضریب 4. مجموع نمرات هر یک از این دروس در سالهای هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد.
نکته مهم این است که علی رغم تصور عموم فردی می تواند در رشته انسانی و در کنکور این رشته موفق شود که علاوه بر دروس خواندنی و دروس عربی و ادبیات، در درس ریاضی نیز قوی باشد. و این موضوع بر خلاف تصور عموم می باشد.
نمرات لازم در انتخاب رشته هنرستان
معمولاً پایینترین حد نصاب نمرات برای انتخاب رشته در هنرستان قرار دارد. در جلسات انتخاب رشته از نهم به دهم در آکادمی قدم اول، به آن دسته از دانشآموزان که به رشتههای فنی و حرفهای علاقه دارند، میگویم که اگر بخواهند از طریق کنکور هنر وارد دانشگاه شوند، قبولی آنها در کنکور حتی از رشته تجربی هم سختتر است.
علت این امر این است که تنوع دانشگاههای هنر کمتر است و ظرفیت پذیرش آنها معمولاً کمتر از دانشگاههای دیگر است. برای همین، حتی با رتبه 600 هم ممکن است نتوان به یک رشته و دانشگاه هنری خوب وارد شد. در حالی که با این رتبه، میتوان در رشتههای نظری، در هر رشته و دانشگاهی که مایل به تحصیل در آن هستید، انتخاب رشته کرد.
متاسفانه، سیستم آموزشی کشور ما برای رشتههای هنرستان، از جمله فنی حرفهای و کاردانش، حداقل نمرهها و معدلهای خاصی را در نظر گرفته است. برای مثال، مجموع نمرات ریاضی و علوم و کار و فناوری دانشآموزان در هر سه سال برای رشتههای هنرستان نباید کمتر از ۳۰ و برای کار و دانش نباید کمتر از ۳۶ باشد. همچنین، با حداقل معدل ۱۲، دانشآموزان میتوانند در این رشتهها ثبتنام نمایند.
با کمک مشاور متخصص انتخاب رشته نهم به دهم، با برنامهریزی مناسب برای کسب نمره و معدل مورد نظر، بهترین تصمیم را بگیرید. ما در گروه آموزشی قدم اول در کنار شما هستیم. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه انتخاب رشته نهم به دهم ما در بخش محصولات مراجعه کنید.