مشاوره درسی نهم

مشاوره درسی نهم

علی‌رغم آنکه خانواده‌ها معمولاً سال کنکور را مهم و پر اهمیت می‌دانند، اما مشاوره درسی نهم موجب ایجاد یک زیر بنای محکم و علمی برای دانش‌آموز می‌شود.

بیش از 90٪ مفاهیمی که دانش‌آموز در دوره دوم دبیرستان مطالعه می‌کند به‌صورت خلاصه در دوره اول و مخصوصاً پایه نهم آموزش داده می‌شود. اگر فرد به‌خوبی روی مطالب مسلط شود و سبک مطالعه و تست‌زنی را آموزش ببیند و مشکلات مهارتی خود را برطرف نماید، در دوره دوم دبیرستان می‌تواند عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد.

به همین دلیل، در این مقاله گروه آموزشی قدم اول سعی دارد تا بهترین تکنیک‌ها برای مشاوره تحصیلی نهم و برنامه‌ریزی درسی در سال نهم را به شما آموزش دهد و در این مسیر همگام با شما گام بردارد.

ضرورت مشاوره درسی نهم

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، خیلی از خانواده‌ها و دانش‌آموزان در پایه نهم ضرورتی برای مشاوره و برنامه‌ریزی اصولی نمی‌بینند و از سوی دیگر نیز مدارس هم به این موضوع بی‌توجه هستند.

اما ضرورت مشاوره درسی نهم در این است که دانش‌آموز می‌تواند پایه خود را تقویت کند، مهارت‌های مطالعه را آموزش ببیند و مشکلات درسی و غیر درسی خود را قبل از ورود به سال دهم برطرف نماید.

وجود مشاوره تحصیلی نهم موجب می‌شود که دانش‌آموز بتواند در امتحانات نهایی سال نهم نمرات قابل قبول برای ورود به رشته خود را کسب کند و به دلیل معدل پایین، مجبور به انتخاب رشته‌ای که دوست ندارد، نشود.

همچنین مشاوره درسی نهم برای آن دسته از داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون مدارس خاص مثل فرزانگان، حلی، البرز، فرهنگ و سایر مدارس برتر کشور را دارند، بسیار ضروری و مهم است که بتوانند سبک‌های تست‌زنی را آموزش ببینند و زمان خود را در جلسه آزمون مدیریت نمایند.

بنابراین دلایل زیادی وجود دارد که لازم است خانواده‌ها از دوره اول مخصوصاً از سال نهم به دنبال بهترین مشاور درسی نهم باشند.

مشاوره درسی

اصول مشاوره تحصیلی نهم

حال که ضرورت وجود یک مشاور درسی در پایه نهم مشخص شد؛ در این بخش به اصول مشاورهٔ تحصیلی نهم می‌پردازیم و اقدامات مهم و ضروری در پایه نهم را مشخص می‌کنیم.

1)مشخص کردن رشته هدف

اولین اقدام برای شروع مشاورهٔ درسی نهم این است که رشته‌ای که دانش‌آموز می‌خواهد در دوره دوم دبیرستان انتخاب کند، مشخص شود. چرا که یک مشاور درسی متخصص باید بر مبنای اهمیت ضریب دروس رشتهٔ مورد نظر برنامه‌ریزی ارائه دهد.

همچنین نمرات درس‌های نهم در انتخاب رشته اهمیت دارد. مثلاً فردی که تمایل دارد در رشتهٔ انسانی تحصیل کند، باید حجم بیشتر برنامه‌ریزی او به عربی، ادبیات و مطالعات اجتماعی اختصاص یابد. اما دانش‌آموزی که قصد انتخاب رشتهٔ تجربی را دارد، باید عمدهٔ برنامه‌ریزی هفتگی او به علوم اختصاص یابد.

انتخاب رشته نهم

اما سوال اصلی این است که هدف دانش‌آموز چیست و آیا برای انتخاب رشته اطمینان کافی دارد؟ و اگر رشتهٔ خاصی را مد نظر دارد، آیا برای آن رشته مناسب است؟

چارهٔ کار این است که در ابتدا و قبل از شروع مشاورهٔ درسی نهم، فرد در انتخاب رشته نهم به دهم شرکت کند که بر اساس تست‌های معتبر روان‌سنجی بتواند تشخیص دهد که بر اساس علاقهٔ واقعی و استعدادهای او چه رشته‌ای برایش مناسب می‌باشد..

سپس مشاور تحصیلی پایه نهم می‌تواند بر مبنای رشتهٔ مورد نظر داوطلب به او برنامه‌ریزی مناسب ارائه دهد.

2)مشاوره درسی هفتگی

یکی از اصول مشاورهٔ درسی نهم، داشتن جلسات مشاورهٔ هفتگی است که دانش‌آموز باید به‌صورت کاملاً خصوصی تکنیک‌های مطالعهٔ هر درس را آموزش ببیند.

در کنار اصول مطالعه لازم است که ذهن او آرام باشد و عوامل محیطی که موجب آشفتگی او می‌شود، حذف شود؛ چرا که درس خواندن به‌تنهایی کافی نیست!!!

در مشاورهٔ درسی به‌صورت هفتگی باید برنامهٔ هفتگی مدرسه بررسی شود و تکالیف و امتحان‌های دبیران در اولویت قرار گیرد. سپس زمانی مناسب برای مرور هر درس در نظر گرفته شود.

همچنین لازم است که برای هر درس زمان و تعداد مشخصی برای تست‌زنی در نظر بگیریم که فرد بتواند برای آزمون مدارس خاص هم آماده شود. دانش‌آموزی که قصد شرکت در این مدارس را ندارد باید به میزان کافی و با تسلط، نمونه سوالات تشریحی حل کند.

وضعیت خواب، تغذیه، کلاس‌های غیر درسی دانش‌آموز و تفریح هفتگی او نیز باید در برنامه‌ریزی قرار بگیرد. در مشاورهٔ تحصیلی نهم، مشاور باید به بررسی وضعیت اهمال‌کاری داوطلب، کمال‌گرایی او و میزان هوش هیجانی او بپردازد و راهکارهای کافی و لازم را ارائه دهد.

نشخوارهای فکری و عوامل مزاحم مثل رقابت ناسالم با همکلاسی‌ها باید حذف شود و همچنین امنیت روانی او تامین گردد. یکی از راه‌های تامین امنیت روانی فرد در زمان تحصیل، ایجاد محیط خانوادگی امن است که وظیفهٔ اصلی آموزش آن بر عهدهٔ مشاورهٔ درسی تخصصی پایه نهم است.

مهم‌ترین بخش مشاوره تحصیلی نهم به برنامه‌ریزی درست و اصولی برمی‌گردد. برنامه‌ریزی درست هنر یک مشاور باتجربه است که به صورتی بین اقدامات مدرسه، تکالیف، آزمون‌ها، کلاس‌های درسی و غیر درسی، توجه به خواب کافی و تفریح دانش‌آموز، تعادل برقرار کند و همچنین با برنامه‌ریزی فرد را به مرحله‌ای برساند که همیشه یک گام از مدرسه جلوتر باشد.

بهتر است برنامه ریزی توسط یک متخصص مشاوره درسی نهم انجام شود اما در ادامه برخی از اصول اولیه برنامه ریزی هفتگی را با هم آموزش می بینیم.

  • برای هر واحد مطالعاتی بین 75 الی 90 دقیقه زمان بگذارید
  • بین هر بازه مطالعاتی می توانید 15 دقیقه استراحت کنید
  • روزهای جمع از 5 عصر به بعد به تفریح اختصاص داده شود
  • بعد از مدرسه بین 90 الی 120 دقیقه استراحت لازم است
  • خواب ظهر بین 45 الی 60 دقیقه مانعی ندارد
  • شب ها مطالعه بعد از 12 شب ممنوع است
  • در ابتدا زمان کلاس های درسی و غیر درسی باید مشخص شود
  • حدودا 5% بازه های خالی مطالعه به جبرانی اختصاص داده شود
  • روزهای تعطیل مطالعه می تواند از ساعت 9 صبح شروع شود
  • درس روز دروس تخصصی اجباری است
  • در روزهای پنج شنبه حدودا 2 بازه به تکالیف دروس بی اهمیت اختصاص دهید
  • بازه های مرور و آزمون تک درس داشته باشید
  • در دروس ضعیف استفاده از فیلم آموزشی مانعی ندارد
  • توجه به پیش نیازها در برنامه ریزی الزامی است
  • و…

به تعداد دانش‌آموزان در کره زمین می‌توان برنامه‌ریزی‌های متفاوت داشت. حتی دوقلوها نیز باید با برنامه متفاوت مطالعه کنند. از این رو، تکنیک‌های برنامه‌ریزی نامحدود است و موارد بالا می‌تواند در ایجاد یک جدول اولیه به شما کمک کند.

4) ابزارهای مطالعه در مشاوره درسی نهم

در کنار مشاوره و برنامه ریزی درسی نهم، دانش آموز نیاز به ابزارهایی دارد که باید در دسترس او باشد. در این بخش تک تک ابزارهای کمک آموزشی مورد نیاز را با هم بررسی می کنیم.

  • کتاب کمک آموزشی

هر چند که دانش‌آموز در دروس مورد نظر برای انتخاب رشته باید حداقل دو منبع را کار کند و منبع دوم بر اساس سطح داوطلب و به‌صورت فردی مشخص می‌شود.

  • کلاس و فیلم آموزشی

گاهی تدریس دبیران مدرسه کفایت نمی‌کند. ارتباط با معلم یک امر کاملاً شخصی است. گاهی ممکن است یک دبیر تدریس خوبی داشته باشد اما دانش‌آموز نتواند با او ارتباط برقرار کند. از این‌رو لازم است تا دانش‌آموز در دروس ضعیف و مورد نیاز در کلاس خصوصی شرکت کند و یا فیلم آموزشی ببیند.

ابزار مطالعه
  • آزمون جامع و تک درس

سومین ابزار مورد نیاز مشاوره درسی نهم، استفاده از آزمون است تا فرد بتواند سطح یادگیری خود را بسنجد. اگر متقاضی شرکت در مدارس خاص هستید؛ حتماً از آزمون تستی و اگر صرفاً معدل برای شما مهم است، از آزمون‌های جامع و تک‌درس تشریحی باید استفاده کنید.

انتخاب مشاور تحصیلی نیز مانند انتخاب پزشک واقعا حساس است. استفاده از افراد غیر متخصص نه تنها کمکی به شما نمی کند؛ بلکه می تواند مانع رشد و پیشرفت شما نیز بشود و در مسیر اشتباه قدم بردارید. داشتن تحصیلات اکادمیک در زمینه مشاوره و برنامه ریزی درسی و همچنین تجربه کافی دو مورد از ویژگی های بهترین مشاور درسی نهم می باشد که گروه آموزشی قدم اول تا انتها در کنار شما خواهد بود. که برای رزرو مشاوره با بهترین مشاور تحصیلی نهم می توانید با شماره مجموعه 09207400419 در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ها ۸
ارسال دیدگاه جدید