کدام آزمون آزمایشی شرکت کنیم؟
معمولاً در سالهای درسی دوره اول و دوم دبیرستان هم مدارس و هم خانوادهها به دنبال ثبتنام در یک آزمون آزمایشی هستند که بتوانند بر مبنای آن سنجشی از وضعیت درسی داشته باشند. حال سوال اصلی این است که در کدام آزمون آزمایشی شرکت کنیم و یا بهترین آزمون آزمایشی کدام است؟
در این مقاله به بررسی انواع آزمونهای آزمایشی و مزایا و معایب هرکدام میپردازیم و سپس بودجهبندی هر آزمون را برای شما قرار میدهیم و ضرورت شرکت در این آزمونهای کمکی را بررسی میکنیم.
ضرورت شرکت در آزمونهای آزمایشی
در ابتدا لازم است راجع به این موضوع صحبت کنیم که شرکت در آزمونهایی مثل قلمچی و گزینهدو و… در اولویت برای مشاوره و برنامهریزی درسی و موفقیت دانشآموزان نیست.
ضرورت شرکت در آزمونهای آزمایشی زمانی مشخص میشود که 1) دانشآموز از یک پایه درسی قوی برخوردار باشد و 2) از برنامه و بودجه آزمون یک گام جلوتر باشد.
در غیر این صورت، حضور در این آزمونها نه تنها مفید نخواهد بود بلکه میتواند مضر هم باشد. چرا که با پایه ضعیف و بلد نبودن مطالب اصلی و پایهای در هر درس، داوطلب نتیجه دلخواه و لازم را در آزمون کسب نمیکند و فقط دچار فرسودگی در آزمون میشود.
زمانی که نتیجه مطلوب نگیریم و یک تراز مشخص هر دفعه تکرار شود، امید و انگیزه داوطلب از بین میرود. برای همین توصیه میکنیم بهترین زمان برای شرکت در آزمونهای آزمایشی، از آبان ماه باشد.
البته به شرطی که دانشآموز در هر پایهای که باشد، مطالعه خود را به صورت دقیق و اصولی از تابستان شروع کرده باشد.
در اصل، هدف از شرکت در این آزمونها سنجش وضعیت دانشآموز است که در ابتدا لازم است اصول مطالعه و برنامهریزی رعایت شود. سیستم یادگیری و آموزشی دانشآموز اصولی باشد که البته در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
انواع آزمون های آزمایشی
در ابتدا لازم است تا انواع آزمونهای آزمایشی را معرفی کنیم و سپس بنا بر شرایط هر دانشآموز، بهترین آزمون آزمایشی را توصیه کنیم.
تا سالهای قبل صرفاً دو آزمون کمکی برای سنجش وضعیت دانشآموزان وجود داشت که اولی و باسابقهترین، آزمون قلمچی بود و سپس در سالهای بعد آزمون گزینه دو رقیب سرسخت و جدی او شد.
اما اکنون بیش از 5 شرکت تجاری به برگزاری آزمونهای آزمایشی می پردازند که به معرفی مزایا و معایب هر کدام میپردازیم.
1) آزمون قلم چی ( کانون)
قدیمیترین و نامآشناترین آزمون آزمایشی که تا سالهای سال عنوان بهترین آزمون آزمایشی و کمکدرسی را همراه خود داشت. اما در سالهای اخیر از محبوبیت این مجموعه کم شده است و معایب آن بر مزایای پیشی گرفته است. ویژگیهای این آزمون کمکدرسی عبارتند از:
- برگزاری آزمون به صورت دو هفته یکبار
- جامعه آماری خیلی بالا
- برگزاری از پایه نهم تا کنکور
- تنها مجموعهای که برای کنکور تخصصی هنر و زبان هم آزمون دارد
- تقلب زیاد قبل از آزمون
- فروش سوالات آزمون در تلگرام قبل از روزهای جمعه
- سختی بیش از اندازه
- بورسیه دانشآموزان قوی
- هدف آن بیشتر تمرکز بر کتابهای آبی قلم چی است
اما در پاسخ به سوال کدام آزمون آزمایشی شرکت کنیم؟ و بهترین آزمون آزمایشی کدام است؟ باید پاسخ داد که گروه آموزشی قدم اول آزمون قلم چی را خیلی به دانش آموزان توصیه نمی کند. مگر دانش آموزی مشکل مالی داشته باشد و بورسیه قلم چی باشد.
در کل برای کسب نتیجه عالی این آزمون کمکی توصیه می کنیم از کتاب های قلم چی به عنوان کتاب تست استفاده کنید اما تضمین کننده نتیجه مطلوب در کنکور سراسری نیست.
2) آزمون گزینه 2
این آزمون رقیب سرسخت آزمون کانون میباشد و بهترین آزمون آزمایشی در کشور شناخته شده است. هرچند شایعاتی مبنی بر آسان بودن سوالات آن معمولاً در میان دانشآموزان مطرح میشود، اما آزمون گزینهدو بهترین آزمون آزمایشی در کشور است.
معایب و مزایای این آزمون آزمایشی عبارتست از :
- برگزاری آزمون به صورت هر سه هفته یکبار
- جامعه آماری بالا
- عدم تبلیغ انتشارات و یا کتب آموزشی خاص
- سوالات آزمون اصلا در دسترس نیست
- تحلیل کارنامه کامل و دقیق
- سوالات کاملا استاندارد و منطبق بر آزمون سراسری
- بورسیه ندارد
- هزینه بالاتر به میزان سایر آزمون ها
- در برخی از شهرستان ها نمایندگی ندارد
با این حال، با توجه به برنامه سه هفته یکبار و اینکه به انتشارات خاصی مرتبط نیست تا تبلیغی مبنی بر فروش کتاب تست داشته باشد، بهترین آزمون آزمایشی شناخته شده است.همچنین، سوالات آزمون گزینهدو حتی بعد از برگزاری آزمون به سختی در دسترس عموم قرار میگیرد، چه برسد به تقلب و فروش سوالات قبل از برگزاری آزمون!
3) آزمون گاج
در چند سال اخیر مورد توجه دانش آموزان قرار گرفته است اما هنوز مدارس خیلی تمایلی به برگزاری سراسری این آزمون ندارند. سبک این آزمون بسیار شبیه گزینه دو می باشد.اما با توجه به انتشارات گاج، آزمون های آزمایشی گاج، پوششی برای فروش کتاب نیست. ویژگی های این آزمون عبارتست از:
- جامعه آماری متوسط
- برگزاری آزمون به صورت دو هفته یکبار
- سطح سوالات متوسط
- تقلب معمولا ندارد
در کل شرکت در آزمون گاج زمانی مناسب است که برنامه مدرسه شما همگام با این آزمون باشدو به صورت فردی خیلی توصیه نمی شود.
4) آزمون سنجش
معمولا زمانی که نام سنجش به میان میآید، همه افراد از میزان اعتبار سازمان سنجش و ارتباط آن با کنکور سراسری صحبت میکنند. در صورتی که اصلا چنین نیست و آزمونهای سنجش صرفا یک تشابه اسمی است و به معنای آزمونی منطبق بر کنکور سراسری نیست.
سوالات آزمون سنجش معمولا قدیمی است؛ یعنی از آرشیو سوالات سوخته استفاده میشود و نتیجه آزمونهای ماهانه آن بسیار دیر منتشر میشود. شرکت در آزمون سنجش صرفا برای آزمونهای جمعبندی پایان سال توصیه میشود و به عنوان آزمون کمکی ماهانه اصلا توصیه نمیشود.
5) آزمون خیلی سبز
این آزمون نیز در چند سال اخیر طرفدار پیدا کرده است و برخی از دانشآموزان به سوی آن جذب شدهاند و سوالات طبقهبندی شده و بسیار خوبی دارد. که در ادامه به بررسی ویژگیهای آزمون خیلی سبز میپردازیم:
- جامعه آماری پایین
- هنوز خیلی شناخته شده نیست
- پوششی برای فروش کتاب نیست
- بودجه آزمون هر سه هفته یکبار
- بورسیه تحصیلی ندارد
- در خیلی از شهرها نمایندگی ندارد
- دارای مرور نامه قبل از هر آزمون
- دارای جزوات خلاصه برای امادگی در هر آزمون
در کل، سوالات این آزمون میتواند به عنوان یک منبع خوب تستی در منزل مورد استفاده دانشآموزان قرار بگیرد. سوالات این آزمون را در کانال تلگرام گروه آموزشی قدم اول قرار میدهیم. همچنین، دو ویژگی آخر آزمون خیلی سبز بسیار منحصر به فرد و خلاقانه میباشد.
6) آزمون ماز
موسسه ماز در ابتدا با درس زیستشناسی مطرح شد که بهترین سوالات در زمینه زیست را ارائه میداد و سطح بسیار خوبی با کنکور داشت. اما بعدترها تبدیل به یک موسسه کنکوری شد که آزمون آن از سطح علمی خوبی برخوردار است و ویژگیهای آن عبارتند از:
- جامعه آماری تقریبا پایین
- سطح علمی بسیار خوب آزمون
- پاسخ نامه و درسنامه تشریحی عالی
- بورسیه ندارد
- بودجه آزمون دو هفته یکبار
- پوششی برای کلاس های ماز
- عالی در زیست شناسی
- برگزاری آزمون به صورت آنلاین
گروه آموزشی قدم اول به دانشآموزان خیلی قوی توصیه میکند که در آزمون ماز شرکت کنند، چرا که سطح سوالات بسیار مفهومی و بالایی دارد. حتی اگر این آزمون به عنوان آزمون آزمایشی اصلی شما نباشد، به عنوان آزمون تکدرس در برنامهریزی هفتگی خود حتماً آن را قرار دهید.
همچنین با توجه به کیفیت سوالات ماز و پاسخنامه و درسنامه عالی آن، میتوان لقب یکی از بهترین آزمونهای آزمایشی را به آن اختصاص داد.
تنها عیب این آزمون با این سطح علمی این است که به صورت آنلاین برگزار میشود و امکان شبیهسازی حضوری وجود ندارد.
7) آزمون آرمان و زیستاز
این آزمون ها صرفا به صورت تک درس برای زیست شناسی برگزار میشوند که سطح سوالات خوبی برای زیست شناسی در برنامه هفتگی دانشآموز به صورت آزمون تک درس، دارند.
8) آزمون نشانه
این آزمون مخصوص مدارس برتر مانند فرزانگان و علامه حلی و مدارس البرز تهران میباشد که صرفا توسط مدارس سمپاد برگزار میشود. سطح خیلی خیلی بالایی دارد و جامعه آماری آن صرفا دانشآموزان مدارس برتر هستند.
بهترین آزمون آزمایشی کدام است؟
اینکه در کدام آزمون آزمایشی شرکت کنید بستگی به عوامل مختلفی دارد. در ابتدا، اولویت با آزمون ثبتنامی مدرسه شما است. یعنی به هیچ عنوان همزمان در دو آزمون آزمایشی شرکت نکنید، چرا که آزمونها بودجهبندی متفاوتی دارند و صرفاً موجب آشفتگی شما در برنامهریزی میشوند.
در اصل، بهترین آزمونهای آزمایشی گزینهدو به صورت حضوری و ماز میباشد که آنلاین بودن آزمون ماز میتواند امتیاز آن را پایینتر بیاورد و آزمون قلمچی نیز به دلیل لو رفتن سوالات قبل از آزمون از درجه اعتبار ساقط است.
برای انتخاب بهترین آزمون آزمایشی باید به وجود نمایندگی آن در شهر خودتان، هزینه و بودجهای که مد نظر دارید و همچنین محل برگزاری آزمون از نظر شبیهسازی با محیط کنکور توجه کنید که مورد آخر بستگی به شرایط منطقه و شهر شما دارد.
بودجه بندی آزمون های آزمایشی
در ادامه و بعد از پاسخ به سوالات «در کدام آزمون آزمایشی شرکت کنیم؟» و «بهترین آزمون آزمایشی کدام است؟»، بودجهبندی هر آزمون را برای شما به تفکیک قرار میدهیم تا به راحتی بتوانید دانلود کنید و در دسترس شما قرار گیرد.
فایلها به صورت zip میباشند و تمامی رشتهها و پایهها را شامل میشود.
- بودجه بندی آزمون قلم چی
- بودجه بندی آزمون گزینه دو
- بودجه بندی آزمون گاج
- بودجه بندی آزمون خیلی سبز
- بودجه بندی آزمون ماز
- بودجه بندی آزمون آرمان
- بودجه بندی آزمون زیستاز( ماراتون)
- بودجه بندی آزمون مدارس برتر
جهت دریافت مشاوره و برنامه ریزی تخصصی با بهترین مشاور درسی خانم در کشور از پایه هفتم تا دوازدهم با شماره 09207400419 در ارتباط باشید.