بهترین روش شرکت در آزمون
آزمون آزمایشی فرایندی از مطالعه است که دانشآموز میتواند سنجشی بر وضعیت درسی خود داشته باشد. با توجه به اینکه بعد از انتخاب مدرسه، خانوادهها معمولاً باید در یک آزمون آزمایشی ثبتنام کنند و یا خود مدرسه شرکت در یک آزمون را الزامی میکند، تصمیم گرفتیم در این مقاله بهترین روشهای آزمون دادن را بررسی کنیم و تکنیکهای مؤثر برای افزایش درصد و تراز را معرفی کنیم.
آیا شرکت در آزمون آزمایشی اجباری است؟
توصیه ما به عنوان تیم مشاوره درسی این است که شرکت در آزمون آزمایشی زمانی ضروری است که دانشآموز از یک پایه درسی قوی برخوردار باشد. در غیر این صورت، فرد ممکن است دچار وقفه آزمونی شود و نتایج او رشد نخواهد کرد.
بهترین زمان برای شرکت در آزمون آزمایشی، برای دانشآموزی که مطالعه خود را از تابستان شروع کرده است، از آبان ماه است. همچنین بهترین زمان ثبتنام در آزمونهای مؤسسات گوناگون برای آن دسته از دانشآموزانی که با شروع سال تحصیلی مطالعه خود را آغاز کردهاند، از نیمه دوم سال تحصیلی، یعنی بهمن ماه، میباشد.
که در این فرصت داوطلب بتواند پایهٔ درسی خود را تقویت نماید. برای همین در ابتدا در کنار تقویت پایهٔ درسی، دانشآموز باید بهترین روش آزموندادن را نیز تمرین کند تا از نظر مهارتی نیز قوی باشد.
بهترین روش آزمون
در کنار تقویت مباحث درسی، داشتن مهارت نیز واقعاً مهم است. چه بسیارند دانشآموزانی که واقعاً از نظر علمی عالی هستند اما در آزمون عملکرد خوبی ندارند. برای همین، تکنیکها و روشهای آزمون دادن بسیار مهم هستند.
در ادامه، بهترین روشهای آزمون دادن همراه با تکنیکهای کاملاً مؤثر و کاربردی را به شما آموزش خواهیم داد و باید تأکید کنم که این تکنیکها نیاز به تکرار و تمرین دارند.
1) بدون توقع در آزمون شرکت کنید
لازم به ذکر است که حتی نفر اول آزمونهای آزمایشی و کنکور نیز همه درسها را ۱۰۰ نمیزند. اصلاً تعدادی از سؤالات آزمون با این هدف طراحی شدهاند که دانشآموز نتواند پاسخ دهد.
برای همین بدون توقع در جلسه آزمون شرکت کنید. شما هرچقدر هم برای یک آزمون مطالعه کرده باشید، باز در مدت زمان دو الی سههفتهای آزمون، تسلط کامل اتفاق نیفتاده است و نیاز به مرور و تست بیشتر دارید. بنابراین قرار نیست بتوانید به همه سؤالات پاسخ دهید.
2) حداقل سوال
یکی از بهترین روشهای آزمون دادن، مشخص کردن حداقل سؤال و یا درصد هدف میباشد. همانطور که گفتیم، قرار نیست به همه سؤالات پاسخ دهید و قبل از آزمون برای خودتان درصد هدف مشخص کنید.
مثلاً اگر میزان تسلط شما در درس ریاضی ۶۰ است، باید برای خودتان مشخص کنید که میخواهید از ۲۰ سؤال به ۱۲ سؤال پاسخ دهید و سپس در جلسه آزمون بر اساس درجه سختی و آسانی سؤالات، این میزان میتواند تغییر کند.
3) مدیریت زمان، بهترین روش آزمون دادن
بهترین روش برای کسب درصد و تراز بالا در آزمون سراسری، مدیریت زمان است که تنها یک راه خیلی ساده دارد و آن اختصاص دادن زمان هر درس به خود آن درس میباشد.
فقط کافی است زمان هر درس را در بالای آن بنویسید و حتی اگر زمان تمام شد و به سؤالات آن درس کامل پاسخ نداده بودید، رها کنید و به سراغ درس بعدی بروید و در انتها باز روی درس مورد نظر برگردید.
4) درگیر دام های تستی نشوید
برخی از سؤالات ظاهر سادهای دارند اما بسیار زمانبر هستند. این سؤالات دارای تلههای تستی هستند. بنابراین درگیر ظاهر سؤال نشوید.
این متن میتواند به صورت زیر اصلاح شود:
همچنین، بسیاری از سؤالات ظاهر سخت و پیچیدهای دارند، ولی بسیار ساده و در زمان کوتاه حل میشوند. بنابراین، بهترین روش آزمون دادن این است که از دامهای تستی دوری کرده و بر اساس ظاهر سؤال قضاوت نکنید.
5) پیش بینی پذیری
یک موضوع مهم در بهترین روش آزمون دادن، پیشبینیپذیری است. یعنی باید بدانید که در هر آزمون یک یا دو درس کاملاً سخت داریم. باید انتظار داشته باشید که درصد شما از حد انتظار پایینتر میشود و در جلسه آزمون، بر اساس تشخیصی که میدهید، درصد هدف خود را تغییر دهید.
6) کنترل پاسخبرگ در روش آزمون دادن
برای آنکه اشتباه در پاسخنامه وارد کردن موجب بیدقتی نشود، بهتر است هر ده سؤال را یکبار چک کنید که اشتباه وارد نکرده باشید. برای جلوگیری از بیدقتی در این موضوع، موارد زیر را رعایت نمایید:
- سوالات را تک تک وارد پاسخنامه کنید
- دور گزینه سوال خط بکشید
- هر ده سوال یکبار بررسی کنید
- در سوالات ریاضی و فیزیک شماره گزینه را در نظر بگیرید.
این روشها به شما کمک میکند که بتوانید در آزمون نتیجه بهتری کسب کنید. رعایت چند تکنیک ساده به افزایش درصد و تراز شما کمک میکند. یادتان باشد که همه این روشهای آزمون دادن، نیاز به تمرین دارند و در این راه گروه آموزشی قدم اول با بهترین مشاور درسی خانم در کنار شما است.