برنامه ریزی هفتگی

برنامه ریزی هفتگی

برنامه‌ریزی و مدیریت زمان و یا همان چیدمان اقدامات روزانه، امری‌ست که هر فردی در هر سنی به آن نیاز دارد. حال این ضرورت و نیاز برای دانش‌آموزان بیشتر می‌شود. برنامه‌ریزی هفتگی به دانش‌آموزان پایه‌ هفتم تا دوازدهم کمک می‌کند که

  • همگام با مدرسه مطالعه کنند
  • تکالیف مدرسه را به موقع انجام دهند
  • به اندازه کافی استراحت داشته باشند
  • کلاس های فوق برنامه شرکت کنند
  • پیش خوانی داشته باشند
  • و شب امتحان بر مباحث مسلط باشند.

البته‌ که برنامه‌ریزی هفتگی فواید خیلی بیشتری دارد اما هدف از آن رسیدگی به همه‌ امور است. خیلی از دانش‌آموزان تصور می‌کنند که برنامه‌ریزی درسی به این معناست که کل روز را مطالعه کنند. بر اساس همین تصور، خیلی از افراد اصلا به مشاور تحصیلی مراجعه نمی‌کنند.

معمولا وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنیم که چرا از یک برنامه‌ریزی درسی هفتگی استفاده نمی‌کنید، پاسخ اکثریت آن‌ها این است که قصد نداریم همه‌ روز را به مطالعه بپردازیم.

در صورتی‌که این یک تصور کاملا اشتباه است. یک روانشناس تحصیلی حرفه‌ای به شکلی برنامه‌ریزی می‌کند که دانش‌آموز هم به کارها و تکالیف مدرسه برسد، هم یک گام جلوتر باشد و هم به زندگی روزانه و تفریحات خود رسیدگی کند، بدون آن‌که اجرای هر کدام به دیگری لطمه‌ای وارد کند.

ویژگی های برنامه ریزی هفتگی درسی

برنامه‌ریزی زمانی سودمند واقع می‌شود که فرد اصول اولیه و مهم آن را رعایت کند. برنامه هفتگی، آن‌هم زمانی که برای یک دانش‌آموز طراحی می‌شود، باید ویژگی‌های زیر را دارا باشد:

1) هر فرد یک برنامه ریزی

به تعداد آدم‌های روی کره زمین، برنامه‌ریزی متفاوت وجود دارد. حتی برای یک خواهر و برادر دوقلو هم نمی‌توان زمان‌بندی یکسانی انجام داد. همان‌گونه که اثر انگشت هیچ‌کس شبیه دیگری نیست، برنامه‌ریزی هفتگی درسی هیچ دانش‌آموزی هم نباید با دیگری برابر باشد.

2) تعادل در برنامه ریزی هفتگی

یک ویژگی مهم در برنامه‌ریزی درسی که به دانش‌آموز کمک می‌کند تا به تمامی کارها و اقدامات درسی و غیردرسی خود رسیدگی کند، تعادل است.

تعادل در برنامه‌ریزی یعنی بیش از حد توانایی‌ها در طول یک روز اقدامی انجام ندهید. مثلاً اجرای ۲۰ کار سخت و طاقت‌فرسا در یک روز مسلماً برنامه‌ریزی شما را با شکست مواجه می‌کند. بهتر است در طول یک روز فقط و فقط برای ۸ ساعت از روز خود برنامه‌ریزی کنید و در حد ۶ ساعت اقدام در طول یک روز بچینید.

این تعادل موجب می‌شود بتوانید به برنامه‌ریزی‌های خود رسیدگی کنید.

ویژگی برنامه ریزی هفتگی

3) تعهد در اجرای برنامه ریزی

صرفاً داشتن یک مشاور درسی و برنامه‌ریزی کافی نیست. بلکه زمانی این موارد مفید فایده می‌شود که فرد آن را به‌خوبی اجرا کند. یعنی باید در برنامه‌ریزی خود تعهد داشته باشد. به همین دلیل باید خود را ملزم کنید که تحت هر شرایطی اقدامات روزانه را اجرا کنید. این کار نیاز به تعهد و مسئولیت‌پذیری دارد.

چگونه برنامه ریزی هفتگی بنویسم؟

نوشتن برنامه‌ریزی یک امر کاملاً تخصصی است؛ مانند یک عمل جراحی یا ساخت یک داروی مهم. بسیاری از افراد بدون تجربه و تخصص دست به این کار می‌زنند، اما اغلب با شکست مواجه می‌شوند و نمی‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند. به همین دلیل، بهتر است برای داشتن یک برنامه‌ریزی هفتگی درسی اصولی که تعادل بین تمامی اقدامات ایجاد کند و به شما اطمینان دهد که در پایان سال بر همه دروس مسلط هستید، حتماً از یک روانشناس تحصیلی متخصص کمک بگیرید..

مشاوره درسی

اما در ادامه به بررسی چند نکته می‌پردازیم تا با علم برنامه‌ریزی هفتگی تا حدی آشنا شوید. برای یک برنامه‌ریزی خوب و اصولی، اقدامات زیر را انجام دهید:

1) زمان کلی مشخص کنید

در ابتدا لازم است تا کل زمان‌بندی خود را مشخص کنید. مثلاً از 8 تا 14 مدرسه هستید، و بعد از 14 تا 16 باید استراحت کنید. منطق در برنامه‌ریزی همین است که اگر ساعت 14 به خانه می‌رسید، بلافاصله شروع به مطالعه نکنید. حتماً زمانی برای صرف نهار، خواب و استراحت قرار دهید.

2)جبرانی را فراموش نکنید

حتماً 10% از زمان‌های خالی هفته خود را به جبرانی اختصاص دهید تا اگر در زمانی نتوانستید به موقع برنامه را اجرا کنید، به واحدهای جبرانی انتقال دهید. بهتر است در برنامه هفتگی خود 3 تا 4 واحد را به جبرانی اختصاص دهید.

3) تفریح هفتگی

روزهای جمعه از ساعت 6 به بعد را هیچچ کاری در برنامه هفتگی نگذارید و فقط و فقط به تفریح اختصاص دهید و در بازه تفریح اقدماتی که واقعا به شما انرژی می دهد، انجام دهید.

4) زمانبندی برنامه هفتگی

حال که برنامه مدرسه، جبرانی و تفریح هفتگی را در برنامه آزاد کردید، روز خود را واحدبندی کنید. یعنی بعد از هر 75 دقیقه مطالعه، 15 دقیقه استراحت بگذارید. بهترین زمان شروع مطالعه ساعت 4 عصر و پایان آن 11 شب است. در روزهای تعطیل نیز بهتر است از ساعت 9 مطالعه خود را شروع کنید.

سپس برنامه کلاس‌های خارج مدرسه را قرار دهید. زمان‌های باقی‌مانده بهتر است به مطالعه درس روز در حد یک واحد اختصاص پیدا کند و مابقی به تکالیف روز بعد. حال هر چه‌قدر زمان در برنامه اضافه داشتید، آن را صرف تست بیشتر و یا آزمون تک درس کنید. این روش بهترین سبک برنامه‌ریزی هفتگی برای دانش‌آموزان می‌باشد.

نمونه برنامه ریزی

این روش برنامه ریزی می تواند به شما کمک کند که به همه اقدامات خود رسیدگی کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید