مدیریت زمان در مطالعه

مدیریت زمان در مطالعه

گلایه خیلی از دانش‌آموزان در زمان مطالعه و در هنگام اجرای برنامه ریزی این است که با مشکل کمبود زمان مواجه می‌شوند. یعنی برای مطالعه یک مطلب اگر به صورت عادی حدودا 1 ساعت زمان نیاز است، این افراد دو الی سه برابر زمان اختصاص می‌دهند. از این رو مدیریت زمان در مطالعه، ارزش و اهمیت بالایی پیدا می‌کند.

مدیریت زمان نه تنها در مطالعه بلکه در جلسه آزمون‌ها و کنکور نیز بسیار مهم است. اما در مرحله اول دانش آموز باید در زمان مطالعه زمان خود را مدیریت کند تا تبدیل به یک عادت کارآمد شود و بتواند در جلسه‌های آزمون آزمایشی و کنکور نیز به مدیریت زمان بپردازد.

در این مطلب به شما آموزش می‌دهیم که چگونه بتوانید سرعت ذهن خود را افزایش دهید و زمان خود را در مطالعه مدیریت کنید.

مدیریت زمان واحدهای درسی

نوشتن برنامه و راهکار دقیق برای مدیریت همه امور بسیار مؤثر است. بهتر است تمامی اقدامات روزانه و درسی خود را در یک برگه یا پلنر آموزشی یادداشت کرده و زمانی مشخص برای هر کار در نظر بگیرید. توجه کنید که زمان تخمینی شما باید معقول باشد؛ یعنی نه کمتر از آنچه نیاز است و نه بیشتر.

اگر اولین بار است که می‌خواهید مدیریت زمان را در مطالعه اجرا کنید، بهتر است زمان تخمینی را کمی بیشتر در نظر بگیرید تا دچار کمبود زمان نشوید. سپس خود را ملزم کنید که اقدامات مورد نظر را در زمان مقرر انجام دهید. حتماً زمان شروع و پایان هر کار را یادداشت کنید. برای مثال: “مطالعه ریاضی مبحث انواع تابع به همراه 20 تست از ساعت 16 تا 17:45”.

نکته مهم در تنظیم زمان مطالعه این است که وقتی زمان پایان را مشخص می‌کنید، حتی اگر مطالعه شما طولانی‌تر شد، به هیچ عنوان آن را ادامه ندهید و به سراغ کار بعدی بروید. این کار به ذهن شما کمک می‌کند که برای هر فعالیت، به همان میزان زمانی که اختصاص داده‌اید، عادت کند و سرعت پردازش خود را تنظیم کند.

مباحث مطالعه به چند بخش تقسیم‌ می‌شود. دروس عمومی و دروس تخصصی که آنها نیز به دو بخش تخصصی خواندنی و تخصصی تمرینی تقسیم‌ می‌شوند. برای مطالعه هر کدام از این مباحث باید روش مدیریت زمان در مطالعه متفاوتی را در نظر گرفت که در ادامه توضیح‌ می‌دهیم.

1) مدیریت زمان دروس تخصصی خواندنی

این مباحث شامل مطالعه درس زیست‌شناسی، بخش‌های خواندنی شیمی و دروس خواندنی رشته انسانی اعم از فلسفه‌ و منطق، تاریخ و جغرافیا و روانشناسی‌ می‌شود.

برای مدیریت زمان در مطالعه دروس تخصصی خواندنی، باید برای هر فصل حدوداً یک بازه ۹۰ دقیقه برای یادگیری اولیه در نظر بگیرید. این زمان برای یادگیری اولیه در حد ۳۰ درصد می‌تواند مناسب باشد. البته درس زیست‌شناسی برای هر گفتار نیاز به یک واحد درسی دارد.

یادتان باشد که تسلط بر مباحث در اثر تکرار و تمرین اتفاق‌ می‌افتد. برای همین، نیاز نیست برای مطالعه یک فصل زمان زیادی در نظر بگیرید.

مدیریت زمان دروس تخصصی

2)مدیریت زمان در مطالعه دروس تمرینی

برای دروس تمرینی مثل مسائل ریاضی، فیزیک، شیمی و اقتصاد، باید یک بازه مطالعه ۹۰ دقیقه‌ای برای مطالعه جزوه و درسنامه در نظر بگیرید و سپس در هر بازه، حدوداً ۲۵ تست آموزشی و تیپ‌بندی کار کنید.

مدیریت زمان در مطالعه دروس تمرینی به این شکل است که در یک بازه ۹۰ دقیقه‌ای، حل کردن کمتر از ۲۵ تست نشان‌دهنده پایین بودن سرعت ذهن است و حل بیشتر از ۲۵ تست به معنای سرعت بیش از حد در مطالعه می‌باشد، که می‌تواند به افت کیفیت مطالعه منجر شود.

3) مدیریت زمان در مطالعه دروس عمومی

اهمیت دروس عمومی به دلیل تأثیر معدل در کنکور بسیار زیاد است. به همین دلیل داوطلب باید در طول هفته زمانی را به مطالعه این دروس اختصاص دهد. مدیریت زمان در مطالعه دروس عمومی به این شکل است که در طول هفته دو بازه ۹۰ دقیقه‌ای به درس ادبیات اختصاص داده شود و برای هر یک از دروس عربی، دینی و زبان نیز یک بازه ۹۰ دقیقه‌ای در نظر گرفته شود.

مشاوره درسی
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید