راهنمای انتخاب رشته تجربی

راهنمای انتخاب رشته تجربی

از هر ۱۰ دانش‌آموز در مقطع نهم، تقریباً بین ۵ الی ۶ نفر تمایل دارند که وارد رشته‌ تجربی شوند. به همین دلیل، رشته‌ تجربی از سایر رشته‌ها محبوب‌تر است. این تمایل بالا در آمار شرکت‌کنندگان کنکور نیز مشهود است. از آنجایی که متقاضیان انتخاب رشته‌ تجربی در سال نهم بیشتر از سایر رشته‌ها هستند، در اینجا راهنمای انتخاب رشته‌ تجربی را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا با اطلاعات کافی و آگاهی لازم وارد این رشته‌ شوید.

ضرورت انتخاب رشته نهم

ضرورت داشتن یک انتخاب رشته اصولی و دقیق نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است. از زمانی که تأثیر معدل سال‌های پایه در کنکور سراسری اهمیت و ضریب بیشتری پیدا کرده، انتخاب رشته نهم به فرایندی مهم‌تر تبدیل شده است.

اهمیت انتخاب رشته نهم به صورت اصولی در این است که تغییر رشته در دوره دوم دبیرستان مانند گذشته ساده نخواهد بود. علاوه بر آزمون‌های تغییر رشته در مدرسه و فرایندهای اداری مربوطه، دانش‌آموز باید در امتحانات نهایی نیز برای ایجاد سابقه تحصیلی شرکت کند.

از این رو، داوطلبان فرصتی برای انتخاب اشتباه ندارند. اینکه در سال نهم رشته‌ای را انتخاب کنند و در سال‌های بعد متوجه شوند که این رشته مناسب آن‌ها نبوده و بخواهند آن را تغییر دهند، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. با توجه به اینکه رشته تجربی از محبوب‌ترین رشته‌هاست، راهنمای انتخاب رشته تجربی برای داوطلبان نهمی اهمیت ویژه‌ای دارد.

به همین دلیل، بهتر است در سال نهم با مشورت یک مشاور متخصص، انتخاب رشته‌ای دقیق و اصولی انجام دهید تا با اطمینان بیشتری رشته تحصیلی خود را برگزینید

راهنمای انتخاب رشته تجربی( ویژگی ها و ضرورت ها)

برای آنکه بتوانید در سال دهم مناسب تحصیل در رشته تجربی باشید، باید ویژگی‌هایی را داشته باشید. این ویژگی‌ها در چند بخش تقسیم می‌شود:

1- ویژگی‌های فردی و شخصیتی
2- ویژگی‌های تحصیلی

در راهنمای انتخاب رشته تجربی نهم به دهم، به هر دو مسئله به‌صورت کامل و دقیق پرداخته می‌شود تا قبل از تکمیل فرایند انتخاب رشته بتوانید شرایط را مهیا کنید و برای انتخاب رشته مناسب خود آماده باشید.

1) ویژگی های فردی دانش آموز

اولین و مهم‌ترین شرط برای ورود به رشته تجربی، داشتن علاقه واقعی و از همه مهم‌تر استعداد تحصیل در این رشته است. صرفاً بر اساس دیده‌ها و شنیده‌ها نمی‌توان وارد این رشته پررقابت شد.

اکثر دانش‌آموزانی که سال‌ها پشت کنکور تجربی مانده‌اند، به این دلیل است که در بخش راهنمای انتخاب رشته تجربی، فقط به نمره و معدل دقت کرده‌اند و بخش مهم آن، یعنی استعداد را نادیده گرفته‌اند.

رشته‌های دانشگاهی تجربی بسیار پر درآمد و جذاب هستند، اما فقط برای دانش‌آموزانی که ویژگی‌های لازم برای موفقیت در این رشته را دارند. شناخت این ویژگی‌ها با استفاده از تست‌های استعداد یابی امکان‌پذیر است، اما برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های راهنمای انتخاب رشته تجربی عبارتند از:

  • داشتن هوش هیجانی بالا
  • روحیه جستو جو گری
  • تقریبا شخصیت تک بعدی
  • روابط اجتماعی خوب
  • قدرت درک و همدلی
  • نظم کاری
  • نداشتن روحیه سلطه گری
  • هوش طبیعتگرا بالا

که شناخت این ویژگی ها باید توسط تست های روانسنجی و همچنین توسط مشاور متخصص صورت پذیرد.

2) معدل، ملاک مهم راهنمای انتخاب رشته تجربی

علاقه و استعداد شرط اصلی برای موفقیت در هر زمینه‌ای است. اما متاسفانه سیستم آموزش کشور برای انتخاب رشته ملاک نمره را در نظر دارد. یعنی در مدارس برای راهنمای انتخاب رشته تجربی نهم به نمرات درس ریاضی و علوم توجه می‌کنند.

در ظاهر نمره بالاتر از 14 و همچنین معدل بالای 16 قابلیت قبولی در رشته تجربی را دارا می‌باشد. اما در واقعیت مدارس برتر و مدارس غیرانتفاعی خوب و مدارس دولتی که صرفا با شرط معدل ثبت‌نام می‌کنند، نمره علوم و ریاضی بالای 18 و معدل بالای 18/5 را در نظر می‌گیرند.

برای همین اگر متقاضی تحصیل در رشته تجربی هستید، باید برای کسب معدل بالا تلاش کنید. اما توصیه ما به عنوان مشاور تحصیلی این است که حتما در ابتدا ویژگی‌های شخصیتی خود را بررسی کنید و اگر با رشته تجربی همگام بود، برای کسب نمره مورد نظر این رشته، برنامه‌ریزی کنید و مطالعه کنید.

انتخاب رشته نهم به دهم
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید