افراد واقع گرا ریاضی بخوانند
طبق آمار و نتایج تحقیقات صورت گرفته، بیش از 85% افراد از شغل خود ناراضی هستند و یا در زمینه رشته تحصیلی خود مشغول به کار نیستند. دلیل این امر انتخاب رشته در سال نهم بر اساس ایده آل گرایی و بدون سنجش واقعیت است. معمولا نهمی ها بر اساس رویای کودکی خود انتخاب رشته می کنند یا نظر خانواده ها در انتخاب رشته بسیار اعمال می شود و یا راهنمایی ها و اطلاعات اشتباه موجب یک انتخاب اشتباه می شود. در این مقاله می خواهیم راجع به انتخاب رشته ریاضی نهم صحبت کنم همانطور که قبلا توضیح دادم چه افرادی برای رشته تجربی مناسب هستند؛ حال می خواهیم بگوییم که افراد واقع گرا ریاضی بخوانند.
انتخاب رشته ریاضی نهم
زمانی می توان در یک رشته تحصیلی ادامه تحصیل داد و در زمینه کاری و شغلی آن موفق عمل کرد که واقعا رشته تحصیلی خود را مناسب با شخصیت خود انتخاب کرده باشید. بر اساس دیده ها و شنیده ها و یا یک تصویر مبهم از یک رشته نمی توان آینده شغلی و کاری خود را رقم زد. از این رو برای علاقه مندان به رشته ریاضی باید گفت که انتخاب رشته ریاضی نهم، باید بر اساس سنجش عوامل اساسی صورت پذیرد که گروه آموزشی قدم اول در این راستا سعی دارد تا سبک صحیح و اصولی انتخاب رشته را به نهمی ها و اولیای آنها آموزش بدهد. بر همین اساس داوطلبان باید بر اساس عوامل زیر انتخاب رشته کنند:
1-شناخت دقیق ویژگی های فردی
تصمیمی که در 15 سالگی می گیرید؛ می تواند آینده 35 سالگی شما را بسازد. بنابراین باید انتخابی داشته باشید که 20 سال بعد پشیمان نشوید. چه بسیارند دانش اموزانی که بعد از گذشت چند ماه ازسال دهم خود از رشته انتخابی خود ناراضی هستند که دلیل آن انتخاب کورکورانه است.
برای همین در ابتدا باید به وسیله تست های شخصیت شناسی معتبر که برای گروه سنی دانش اموزان نهمی مناسب باشد؛ ویژگی های شخصیتی داوطلب را بررسی کرد و بر مبنای آن تصمیم به انتخاب رشته گرفت. برای همین می گویم افراد واقع گرا ریاضی بخوانند.
داوطلبانی باید وارد رشته ریاضی بشوند که منطق و واقع گرایی آنها بر احساساتشان غلبه داشته باشد. همچنین روحیه خلاقیت در آنها زیاد باشد. افراد بیش از اندازه برون گرا و افراد احساسی برای رشته های دانشگاهی رشته ریاضی مناسب نیستند.
بنابراین باید در ابتدا دانش اموز توسط تست های معتبر روانشناسی و زیر نظر متخصص از ویژگی های فردی خود شناخت پیدا کند و سپس دست به انتخاب بزند.
یک نکته بسیار مهم!!!!!
برای انتخاب رشته ریاضی نهم به هیچ عنوان از تست MBTI استفاده نکنید. چرا که این تست برای گروه سنی نهم مناسب نیست و برای سنجش استعداد شغلی بزرگسالان استفاده می شود.
2- شناخت استعداد ها
برای انتخاب رشته صرفا شناخت علاقه مندی ها و ویژگی های شخصیتی کافی نیست. بلکه برای انتخاب رشته ریاضی نهم داوطلبان باید با استعداد های گوناگون خود آشنا شوند. اگر فردی در زمینه رشته تحصیلی و کاری خود استعداد کافی که به ژنتیک بر می گردد را نداشته باشد؛ متاسفانه موفق نخواهد شد. درست است که تمرین و ممارست می تواند کمک کند اما بدون وجود استعداد درونی کافی نیست.
3- شناخت دقیق رشته های دانشگاهی
یکبار در یکی از جلساتی که برگزار می کردم با دانش آموزی برخورد کردم که می گفت عاشق رشته مکانیک هست اما اصلا فیزیک دوست ندارد. خب این دو کاملا با هم در تضاد هستند و دروس اصلی رشته مکانیک در دانشگاه، فیزیک است.
بنابراین دانش اموزان پایه نهم قبل از انتخاب رشته ریاضی نهم باید با تمامی رشته های فنی و مهندسی، علوم پایه و رشته های مشترک آن آشنا شوند و دروس دانشگاهی، امکان ادامه تحصیل، بازار کار و محیط کاری و .. را از آن رشته بشناسند و سپس دست به انتخاب رشته بزنند.
اما نکته قابل توجه در این است که از افرادی که در یک رشته تحصیل می کنند؛ سوال نپرسید. چرا که معمولا نظر سخصی خود را اعمال می کنند و ممکن است آنها هم درست انتخاب رشته نکرده باشند. بهترین راهنما کتاب های انتخاب رشته و مشاوران تخصصی انتخاب رشته نهم به دهم هستند.
چه افرادی برای انتخاب رشته ریاضی نهم مناسب اند؟
معمولا در جلسات مشاوره انتخاب رشته بر مبنای نتیجه تست های روانشناسی، مشاور تحصیلی شما را به سمت انتخاب رشته اصولی راهنمایی می کند اما همانطور که در بالا نیز اشاره کردم؛ افرادی باید وارد رشته ریاضی شوند که واقع گرا باشند. یعنی منطق آنها بر احساساتشان غلبه کند و از همه مهم تر افرادی خلاق باشند. در غیر این صورت این افراد در تحصیل در رشته ریاضی دچار مشکل می شوند و از همه مهم تر یا ادامه تحصیل نمی دهند و یا در زمینه کاری دیگری مشغول به کار می شوند.
بنابراین بدون شناخت دقیق خود و استعداد های خود و شناخت دقیق رشته های دانشگاهی ریاضی دست به انتخاب رشته نزنید و حتما با مشاور متخصص در این زمینه صحبت کنید.
چگونه انتخاب رشته کنیم؟
همانطور که در بالا نیز صحبت کردیم؛ انتخاب رشته ریاضی نهم بسیار اصولی و مهم است و نباید بدون سنجش دقیق عوامل مختلف انتخاب رشته کرد. رشته ای که اکنون انتخاب می کنید می تواند کل آینده درسی، شغلی و حتی ارتباطی شما را در بر بگیرد. از این رو حتما با مشاور متخصص صحبت کنید.
و در این راستا گروه آموزشی قدم اول به صورت کاملا تخصصی انتخاب رشته نهم به دهم را انجام می دهد. به صورتی که از قبل هیچ گونه صحبتی با دانش آموز نمی شود و بدون شناخت اولیه از او تست می گیریم. سپس با تحلیل کامل و دقیق ویژگی های شخصیتی او را استخراج می کنیم و درجلسه آنلاین و یا حضوری با حضور اولیا تک تک ویژگی ها بررسی می شود به صورتی داوطلب از میزان دقت ویژگی های خود تعجب می کندو سپس بر مبنای استاندارد های انتخاب رشته، مناسب ترین رشته به شما توصیه می شود. این جلسات مشاوره تضمین عودت وجه در صورت عدم رضایت دارد.