شرایط انتخاب رشته انسانی در سال نهم
دانشآموزان پایه نهم با فرآیند انتخاب رشته روبهرو هستند و برخلاف تصور سالهای قدیم، که هر دانشآموزی که نمره پایینتری کسب کند باید وارد رشته انسانی شود، شرایط انتخاب رشته انسانی در سال نهم کمی پیچیده شده است و به سادگی قبل نیست. علت اینکه انتخاب رشته انسانی نهم هم با محدودیتهایی روبهرو شده است، افزایش متقاضیان این رشته در کنکور سراسری است.
در سه سال اخیر، تعداد شرکتکنندگان کنکور انسانی تقریباً سه برابر شده و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر هر سال در این کنکور شرکت میکنند. آماری که میتواند حتی رشته تجربی را به زمین بزند. بنابراین، انتخاب رشته انسانی به سادگی قبل نیست و شرایطی دارد که حتماً باید رعایت شود. در این مقاله، میخواهیم در رابطه با شرط نمره و معدل و قوانین ورود به رشته انسانی صحبت کنیم.
انتخاب رشته انسانی نهم
اگر دانشآموز پایه نهم هستید و بر حسب شناخت کافی از خودتان و علایق و استعدادهایتان بر اساس تستهای معتبر روانشناسی، تصمیم گرفتهاید که در سال دهم وارد رشته انسانی شوید و شناخت و آگاهی کافی در این رشته دارید، چرا که بدون رعایت سه شرط: 1- شناخت علاقه واقعی، 2- شناخت استعدادهای 8گانه، و 3- شناخت کامل و آگاهانه رشتههای دانشگاهی، انتخاب رشته عقلانی نخواهد بود.
بنابراین، اگر تصمیم به ورود به رشته انسانی گرفتهاید، باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید؛ در غیر این صورت، مجبور به ورود به رشتههای فنی حرفهای و کارو دانش خواهید شد.
1) معدل حداقل 17 برای انتخاب رشته انسانی نهم
متأسفانه، علیرغم سختی زیاد و تخصصی بودن رشته انسانی، اما همچنان در جامعه ما رشتههای ریاضی و تجربی نیاز به معدلهای بالاتری دارند. در حالیکه بیشترین مشاغل کلیدی زیرمجموعه رشته انسانی هستند. اما با این حال، برای ورود به رشته انسانی نیز محدودیتهایی وجود دارد. مثلاً اگر معدل شما کمتر از 17 باشد، نمیتوانید در مدارس خوب برای رشته انسانی ثبتنام کنید و به ناچار باید وارد رشتههای فنی و حرفهای شوید.
البته که در قانون انتخاب رشته نهم به دهم، حداقل معدل لازم برای انتخاب رشته انسانی نهم، 14 ذکر شده است، اما برای ثبتنام در مدارس حرفهای و خوب، معدل کمتر از 17 قابل پذیرش نیست.
بنابراین، از همین الان باید برای امتحانات نهایی سال نهم بهصورت جدی مطالعه کنید تا بتوانید یک معدل خوب کسب کنید. راز موفقیت در امتحانات نهایی سال نهم، داشتن برنامهریزی حرفهای و دقیق و همچنین استمرار در مطالعه میباشد.
2) حداقل نمره لازم در دروس لازم رشته انسانی
برای ورود به رشته انسانی، دروس ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و عربی اهمیت زیادی دارند. یعنی اگر شما معدل لازم را نیز کسب کنید، اما نمره شما در یکی از این دروس کمتر از حد نصاب باشد، متأسفانه اجازه انتخاب رشته انسانی نهم را نخواهید داشت. برای همین، درس ادبیات با ضریب 4 به نمره حداقل 14 نیاز دارد. اما توصیه من بهعنوان مشاور تحصیلی به شما علاقهمندان به رشته انسانی این است که حداقل نمره شما در این درس باید 18 باشد.
همچنین برای درس عربی حداقل نمره را 12 در نظر گرفتهاند، اما با توجه به ضریب 2 آن، توصیه میکنم نمره کمتر از 17 کسب نکنید. بهتر است برای درس مطالعات اجتماعی با ضریب 3 به نمره 19 فکر کنید.
در غیر این صورت ورود شما به رشته انسانی در مدارس خوب می تواند با محدودیت هایی رو به رو شود. حال اگر نگران کسب این نمرات در امتحان نهایی سال نهم شدید؛ در ادامه تکنیک های افزایش نمره و معدل را به شما به صورت کامل و دقیق آموزش خواهم داد.
3) تاثیر نمرات هفتم و هشتم در انتخاب رشته نهم
در غیر این صورت، ورود شما به رشته انسانی در مدارس خوب میتواند با محدودیتهایی روبهرو شود. حال اگر نگران کسب این نمرات در امتحان نهایی سال نهم شدید، در ادامه تکنیکهای افزایش نمره و معدل را بهصورت کامل و دقیق آموزش خواهم داد.
نحوه محاسبه آن بر این اساس است که در هر درس، مجموع ضرایب نمرات در سه سال هفتم، هشتم و نهم، کمتر از 42 نباید باشد. البته تأثیر نمرات در سال نهم سه برابر سالهای هفتم و هشتم است.
نحوه کسب معدل لازم انتخاب رشته انسانی نهم
حال با کسب اطلاعات بالا و آگاهی از این جریان که پذیرفته شدن در رشته انسانی نیز آسان نیست، بنابراین باید به فکر روشهای صحیح مطالعه برای کسب معدل لازم برای انتخاب رشته انسانی نهم باشیم. در ادامه، روش مطالعه و برنامهریزی برای دروس اصلی رشته انسانی را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید حد نصاب نمره و معدل را برای انتخاب رشته نهم به دهم انسانی کسب کنید.
1) طراح سوال باشید
یک روش فوقالعاده برای اینکه بتوانید ریزترین سوالات را در امتحان نهایی پاسخ دهید، مخصوصاً در درس مطالعات اجتماعی، این است که خودتان را بهجای طراح سوال بگذارید و از خط به خط کتاب درسی سوالات صحیح و غلط، جای خالی، پاسخ کوتاه و… طراحی کنید. با این کار میتوانید روی کلمه به کلمه کتاب درسی خود مسلط شوید.
2) توجه به جزییات کتاب درسی
برای اینکه بتوانید حد نصاب نمره و معدل انتخاب رشته انسانی نهم را کسب کنید، باید در دروس اصلی فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی به جزئیات کتاب درسی توجه کنید و هیچ نکتهای را جا نگذارید. فقط به سوالات دبیر اکتفا نکنید و حتماً خط به خط کتاب درسی را مطالعه نمایید. برای مثال، توجه به نکات زیر الزامی است:
- مطالعه لغات با همه معانی و برعکس یعنی فارسی به عربی
- حل تک تک تمرینات کتاب درسی حتی تمرینات حل شده
- توجه به جزییات کتاب درسی
- مطالعه دقیق متن کتاب
- ترجمه کلمه به کلمه متون فارسی و عربی
- توجه به تاریخ ها در مطالعات اجتماعی
3) حل نمونه سوال شاه کلید انتخاب رشته انسانی نهم
بهدلیل ماهیت مطالعهای دروس مورد نیاز انتخاب رشته انسانی نهم به دهم، حل نمونه سوال اهمیت زیادی دارد و شاهکلید کسب نمره و معدل خوب میباشد. از این رو، علاوه بر سوالات دبیر و سوالات امتحانات نهایی سالهای گذشته، بهتر است از کتابهای کمکآموزشی مانند “شب امتحان خیلی سبز” کمک بگیرید و بیشتر زمان خود را به حل نمونه سوال اختصاص دهید.
4) برنامه ریزی و تعیین استراتژی
دوران امتحانات نهایی سال نهم مسلماً پر از استرس میباشد. اما اگر شما به کمک یک مشاور تحصیلی متخصص با برنامهریزی پیش بروید و برای هر درس استراتژی مطالعه مشخص داشته باشید، مسلماً میتوانید در زمان مناسب همه مطالب را مطالعه کنید، به اندازه کافی مرور کنید تا به تسلط برسید و از همه مهمتر، زمان کافی برای حل نمونه سوال امتحانی داشته باشید.
بنابراین، استفاده از برنامهریزی میتواند به افزایش نمره و معدل شما کمک کند و همچنین به شما این امکان را میدهد که با خیال راحت انتخاب رشته انسانی نهم را انجام دهید و محدودیتی برای ورود به این رشته نداشته باشید.
یادتان باشد که برای انتخاب رشته، تنها یکبار فرصت دارید و تغییر رشته هم هزینه مالی و هم هزینه زمانی زیادی از شما میگیرد. تحصیل در رشتهای که به آن علاقه ندارید میتواند تمامی آینده تحصیلی و شغلی شما را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، یکبار بهدرستی تصمیم بگیرید و آگاهانه مطالعه کنید.