سایت انتخاب رشته نهم

سایت انتخاب رشته نهم

با توجه به تاثیر مستقیم امتحانات نهایی از سال دهم در کنکور سراسری، اهمیت انتخاب رشته از سال نهم به دهم چندین برابر شده است و عملاً امکان آزمون و خطا برای دانش‌آموزان کاهش یافته است. زیرا اگر دانش‌آموزی وارد یک رشته در سال دهم شود و بخواهد در سال یازدهم تغییر رشته دهد، باید از سد ترمیم معدل عبور کند که فرآیند زمان‌بر، مهم و هزینه‌بر خواهد بود. بنابراین، قبل از انتخاب رشته در سایت انتخاب رشته نهم به دهم، باید از انتخاب خود اطمینان حاصل کنید. در ادامه، نحوه انتخاب رشته نهم به دهم را بررسی می‌کنیم و سایت انتخاب رشته نهم را به شما معرفی می‌کنیم.

مراحل انتخاب رشته نهم

فرایند انتخاب رشته در مدارس و آموزش و پرورش و فرآیند اصولی انتخاب رشته تفاوت‌هایی دارند. در مقاله جداگانه، نحوه تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی را توضیح داده‌ایم. اما در مدارس، مراحل انتخاب رشته نهم به این صورت است: اولویت‌های داوطلب باید در سایت انتخاب رشته نهم ثبت شود و پس از امتحانات نهایی و بررسی نمرات و معدل دانش‌آموزان، توسط آموزش و پرورش استان تعیین می‌شود که هر داوطلب صلاحیت ورود به کدام رشته را دارد.

برای همین از آنجایی که سیستم آموزش ما نمره‌محور می‌باشد و به توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های داوطلب بر اساس نمره کمتر یا بیشتر توجه می‌کند؛ دانش‌آموز باید از قبل رشته مورد نظر خود را به صورت اصولی انتخاب نماید و سپس براساس علاقه‌ی واقعی خود مطالعه کند و برنامه‌ریزی داشته باشد تا حد نصاب نمره مورد نظر را به دست آورد.

برای تکمیل فرآیند انتخاب رشته در سال نهم، در ابتدا دانش‌آموز باید مراحل زیر را طی کند تا بتواند اطلاعات خود را تکمیل کند و انتخاب رشته خود را در سایت ثبت کند:

  • ورود به سایت my.medu.ir
  • ثبت اطلاعات کد ملی و شماره سریال شناسنامه
  • انتخاب گزینه هدایت تحصیلی
  • تکمیل آزمون هدایت تحصیلی
  • اولویت بندی رشته‌ها
  • دریافت تاییدیه نهایی انتخاب رشته

از امسال انتخاب رشته نهم به دهم نیز از طریق سایت www.my.medu.ir صورت می‌گیرد. این در حالی است که تا سال‌های گذشته سامانه پاد، انتخاب رشته نهم به دهم را بر عهده داشت.

در مرحله بعدی باید کد ملی و شماره سریال شناسنامه خود را به دقت وارد نمایید، تا سیستم به شما اجازه ورود دهد؛ زیرا ثبت‌نام شما باید قبلاً توسط مدرسه در این سامانه صورت گرفته باشد.

در سایت انتخاب رشته نهم به دهم آموزش و پرورش با تست رغبت‌سنج آموزش و پرورش مواجه می‌شوید. این تست همان تست هالند است، اما نسخه‌ای قدیمی‌تر که امروزه به عنوان یکی از معیارهای دقیق برای انتخاب رشته شناخته نمی‌شود.

مراحل انتخاب رشته نهم

سوالات زیاد این آزمون معمولاً دانش‌آموزان را کلافه می‌کند و می‌تواند باعث شود که آن‌ها با دقت کمتری به آن‌ها پاسخ دهند. شیوه پاسخ دهی به این سوالات به این صورت است که بعد از مطالعه هر گزاره، باید بر اساس میزان علاقه و موافقت با آن جمله، از ۱ تا ۵ نمره بندی کنید. هر چه نمره بیشتری بدهید، یعنی به آن کار علاقه بیشتری دارید.

بهتر است با صبر و حوصله به این تست پاسخ دهید تا شانس انتخاب رشته موردعلاقه خود را از دست ندهید.

در این مرحله باید از میان رشته‌های نظری (ریاضی، تجربی، انسانی، معارف) و رشته‌های فنی و حرفه‌ای در ۴ شاخه (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر)، و همچنین رشته‌های کار و دانش در ۴ شاخه (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر)، اولویت‌بندی از ۱ تا ۱۲ را انجام دهید.

که بعد از انتشار کارنامه نوبت دوم هر داوطلب، آموزش و پرورش بر اساس نمره فرد و فرم هدایت تحصیلی او مشخص می‌کند که حق ثبت‌نام در کدام رشته را در دوره دوم دبیرستان دارد.

فرآیند اصولی انتخاب رشته نهم

فرآیند انتخاب رشته نهم در سایت انتخاب رشته و آموزش و پرورش به سادگی توضیح داده نمی‌شود و بسیاری از عوامل و شرایط برای دانش‌آموزان درگیری به وجود می‌آورد. بیش از 50% دانش‌آموزان در پایه دهم تصمیم به تغییر رشته می‌گیرند که با توجه به سابقه تحصیلی در کنکور می‌تواند بسیار مضر باشد.

چرا که ملاک آموزش و پرورش برای انتخاب رشته، نمره کارنامه فرد است. این در حالی است که علاقه واقعی و استعداد او توسط قدیمی‌ترین تست‌ها سنجیده می‌شود و نتیجه آن‌ها خیلی هم ملاک نیست، چرا که نمره و معدل حرف اول را می‌زند.

برای همین توصیه ما به دانش‌آموزان پایه نهم این است که حتی اگر برای انتخاب رشته دبیرستان خود مصمم هستند، حتماً با یک متخصص انتخاب رشته نهم به دهم صحبت کنند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا با اجرای تست‌های معتبر روان‌شناسی، علاقه و استعداد واقعی خود را بسنجند و سپس بر مبنای نتیجه تست، مطالعه و برنامه‌ریزی داشته باشند تا حد نصاب نمره لازم را به دست آورند.

انتخاب رشته نهم به دهم قدم اول

همان‌طور که توضیح داده شد، انتخاب رشته نهم به دهم از اهمیت بالایی برخوردار است و بنابراین جای هیچ گونه خطا و اشتباهی وجود ندارد. ازاین‌رو آکادمی قدم اول به صورت تخصصی انتخاب رشته نهم به دهم را برگزار می‌کند. توضیحات کامل آن در ویدئوی ابتدای مقاله داده شده است، اما مراحل آن عبارتند از:

  • ارسال تست‌های معتبر روانشناسی برای دانش‌آموز
  • آموزش شیوه پاسخ دهی به تست‌ها توسط روانشناس
  • تحلیل و تفسیر دقیق و دستی تست‌ها
  • برگزاری جلسه مشاوره با داوطلب و اولیا
  • توضیح و تفسیر کامل نتایج آزمون‌ها
  • معرفی رشته دبیرستان و رشته دانشگاهی
  • مشاوره شغلی و بازار کار
  • آموزش شیوه مطالعه برای کسب نمره و معدل لازم
  • پشتیبانی دائمی
  • تضمین کیفیت عودت وجه در صورت عدم رضایت

این شیوه انتخاب رشته نهم به دهم کاملاً با سایت انتخاب رشته نهم متفاوت است و به صورت اصولی انجام می‌شود. از این رو توصیه می‌شود که داوطلبان ابتدا از طریق انتخاب رشته آکادمی قدم اول اقدام نمایند و سپس وارد سایت انتخاب رشته نهم آموزش و پرورش شوند و اولویت‌بندی‌های خود را وارد کنند.

انتخاب رشته نهم به دهم
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید