کارنامه انتخاب رشته نهم

کارنامه انتخاب رشته نهم

کارنامه نوبت دوم پایه نهم کلید انتخاب رشته برای دوره دوم دبیرستان است. برای سیستم آموزشی فرقی ندارد که علاقه شما به کدام سمت است و یا در چه رشته‌ای استعداد دارید.

کارنامه ملاک اصلی انتخاب رشته نهم به دهم می‌باشد که می تواند سرنوشت شغلی شما را تعیین کند. حالا ما می‌خواهیم این مقاله راجع به شرایط کارنامه انتخاب رشته نهم با شما صحبت کنیم.

نمراتی که در این مطلب ذکر می‌کنیم بر اساس واقعیت جامعه است؛ اگرچه ملاک‌های اصلی نمرات پایین‌تری دارد. برای رشته تجربی حداقل معدل 14 است، اما هیچ مدرسه‌ای با این معدل شما را ثبت‌نام نمی‌کند.

برای همین در این جا شرایط کارنامه انتخاب رشته نهم را بر اساس آنچه در جامعه در حال رخداد می‌باشد، بررسی می کنیم. حال برای آشنایی با انتخاب رشته نهم حتما ویدئو زیر را مشاهده نمایید تا با هم به سراغ بخش های بعدی برویم.

شرط کارنامه انتخاب رشته نهم تجربی

سخت‌ترین قبولی و پرطرفدار‌ترین رشته، تجربی می‌باشد. حداقل نمره در علوم و ریاضی 18 است، مگر امتحان کشوری باشد و میانگین کشوری کمتر از حد نرمال شود. آن وقت بر اساس سختی و آسانی آزمون ریاضی و علوم حد نصاب نمره تغییر می‌کند.

مانند امتحان کشوری علوم خرداد 1403 که به قدری سخت و مفهومی بود که کسب نمره 15 در آن بسیار خواهد بود. همچنین حداقل معدل 18/5 برای ورود به مدارس خاص مانند تیزهوشان و نمونه دولتی و مدارس دولتی کشور است. حتی خیلی از غیر انتفاعی‌ها با سطح آموزشی بالا هم شرط معدل دارند.

در بهترین حالت، معدل 18.5 برای مدارس خوب قابل قبول است، به شرطی که ظرفیت مدرسه با معدل‌های بالاتر تکمیل نشده باشد.

اگر دانش آموزی علاقه زیاد به رشته تجربی داشت اما شرط معدل را دارا نبود چه کاری باید انجام دهد؟

در این شرایط توصیه می‌کنیم در یک مدرسه غیر انتفاعی سطح پایین تر در سال دهم در رشته تجربی درس بخوانید و سعی کنید معدل شما در سال دهم حداقل 19 شود و سپس برای سال یازدهم مدرسه خود را تغییر دهید و یا در آزمون تکمیل ظرفیت تیزهوشان شرکت کنید.

چراکه برای ورود به سال یازدهم تنها معدل دهم مطرح است و دیگر معدل نهم شما ملاک قرار نمی گیرد.

حال، مسئله این است که اگر کارنامه و معدل شما شرایط ورود به رشته تجربی را داشته باشد، آیا باید این رشته را انتخاب کنید؟

مسلماً خیر، چون شما شرط آموزش و پرورش را دارید، اما آیا شرط موفقیت در رشته تجربی یعنی علاقه واقعی و استعدادها را نیز دارید؟

خیلی از دانش آموزان وارد این رشته می‌شوند اما در این رشته موفق نمی‌شوند. چراکه بدون علاقه و استعداد کافی، فقط بر اساس اصرار خانواده یا رویای کودکی وارد این رشته می‌شوند.

برای همین است که ما هر سال بیش از 300 هزار نفر داوطلب پشت کنکوری تجربی داریم. بنابراین باید توسط تست‌های معتبر انتخاب رشته نهم به دهم، مشخص کنید که آیا واقعا شرایط تحصیل در رشته تجربی را دارا می باشید و یا خیر

کارنامه انتخاب رشته ریاضی نهم

برای انتخاب رشته ریاضی به دلیل تعداد کمتر شرکت کنندگان کنکور و در کل طرفداران کمتر این رشته به نسبت رشته انسانی و تجربی، کمی حق انتخاب آزادانه‌تر می‌باشد. به صورتی که نمره ریاضی بالا 18 به بالا باشد اما تا معدل 17 حق ثبت نام در رشته ریاضی در پایه دهم را دارا می‌باشند.

کارنامه انتخاب رشته ریاضی نهم

البته ممکن است برخی از مدارس خاص غیر انتفاعی برای رشته ریاضی هم مانند رشته تجربی سخت گیری داشته باشند. اما نکته مهم این است که اگر شرط ورود به رشته ریاضی را نداشتید؛ هر گز وارد رشته انسانی نشوید. چرا که تغییر رشته به شدت سخت و زمانبر و هزینه بردار است و درصدموفقیت شما را در کنکور به دلیل تاثیر معدل و امتحانات ترمیم معدل، کاهش می‌دهد.

بنابراین کسانی که بر اساس تست‌های معتبر رغبت سنجش شغلی تصمیم گرفته‌اند وارد رشته ریاضی شوند اما نمره آنها به حد نصاب نرسیده است بهتر است طبق توصیه‌ای که به دانش آموزان تجربی انجام شد وارد یک مدرسه با سطح پایین‌تر شوند و سپس در سال یازدهم با یک معدل قابل قبول مدرسه خود را تغییر دهند

کارنامه ورود به رشته انسانی

کارنامه انتخاب رشته نهم برای ورود به رشته انسانی کمی آسان‌تر است. بر خلاف تغییر روند جامعه و اهمیت رشته انسانی و رشته‌های دانشگاهی آن در رشد و توسعه کشور و تقریبا سه برابر شدن داوطلبان کنکور سراسری انسانی از سال 1400 به بعد، اما همچنان باور در انتخاب رشته نهم به دهم این است که معدل‌های پایینی که امکان ورود به رشته‌های ریاضی و تجربی را ندارند باید وارد رشته انسانی شوند.

این اشتباه‌ترین حالت ممکن برای انتخاب رشته است. به جای اجبار تحصیل در رشته‌ای که به آن علاقه ندارید، توصیه می‌کنیم یک سال در مدرسه‌ای که به آن علاقه ندارید و دارای سیستم آموزشی ضعیف و شهریه بالا است، درس بخوانید و سپس تغییر مدرسه دهید.

انتخاب رشته انسانی

اما شرایط ورود به رشته انسانی شامل نمرات حداقل 18 در دروس ادبیات، مطالعات اجتماعی و عربی و معدل حداقل 16 است. البته که قابل ذکر است که مدارس سطح بالا معدل های بالاتر را پذیرا خواهند بود.

همچنین ممکن است فردی معدل 20 داشته باشد اما علاقه او برای انتخاب رشته انسانی باشد و این ایده آل ترین حالت ممکن است که هم کارنامه انتخاب رشته نهم و هم علاقه و استعداد داوطلب در یک راستا باشد.

نکته مهم!!!

اگر نمره شما حتی از حد نصاب کارنامه انتخاب رشته نهم انسانی هم پایین تر باشد؛ مجبور به انتخاب رشته های فنی حرفه ای و کار و دانش می شوید که اگر به دلیل تنبلی و اهمال کاری مطالعه نکرده اید واقعا ورود به رشته تجربی را تحت هیچ شرایطی توصیه نمی کنم و همچنین اگر علاقه به رشته های ریاضی و یا انسانی دارید بهتر است در هنرستان وارد گرایش های مربوط به این رشته ها شوید.

انتخاب رشته نهم به دهم
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید