مشاوره انگیزشی کنکور
در سال کنکور، اکثر دانشآموزان و خانوادهها به دنبال افزایش انگیزه هستند. از این رو، مشاوره انگیزشی کنکور بیش از مشاوره تحصیلی اهمیت پیدا میکند. بیشتر زمان دانشآموزان در فضاهای مجازی صرف مشاهده کلیپهای انگیزشی و موفقیت میشود.
اما سوال اساسی این است که چرا افراد تا این حد به دنبال مشاوره انگیزشی کنکور هستند؟ پاسخ به این سوال کاملاً ساده است؛ چرا که افراد مداوم به دنبال انگیزه بیرونی هستند تا بتوانند انرژی لازم و کافی برای مطالعه داشته باشند.
در این مقاله به بررسی مفهوم انگیزه برای قبولی در کنکور میپردازیم و راهکارهای افزایش انگیزه را آموزش میدهیم. اگر شما هم به دنبال مشاوره انگیزشی کنکور هستید، این مطلب را از دست ندهید.
انگیزه چیست؟
انگیزه نیرویی است که فرد را به سمت پیشبرد اهداف هدایت میکند. نبود انگیزه و انرژی کافی میتواند موجب رکود فرد شده و توانایی حرکت و پیشرفت را از او بگیرد. بسیاری از افراد تصور میکنند که انگیزه باعث ایجاد هدف میشود، در حالی که در واقع، داشتن هدف است که به انگیزه شکل میدهد.
انگیزه به دو نوع درونی و بیرونی تقسیم میشود. افراد اغلب به دنبال انگیزههای بیرونی مانند جلسات مشاوره انگیزشی، کلیپهای موفقیت، و گفتگو با دیگران هستند. اما این نوع انگیزهها همانطور که به سرعت شکل میگیرند، به سرعت نیز از بین میروند.
اگر به دنبال مشاوره انگیزشی کنکور و موفقیت تحصیلی هستید، پیشنهاد میکنم تمرکز اصلی خود را بر ایجاد انگیزه درونی قرار دهید. انگیزه درونی از اهداف و علایق عمیق شما نشأت میگیرد و بسیار پایدارتر است، به همین دلیل در طول مسیر تحصیلی شما را حمایت خواهد کرد.
هدف به تنهایی مشاوره انگیزشی کنکور است!!!
از مطالعه تیتر بالا تعجب نکنید. برای این جمله میتوان سالها مقاله نوشت و به بحث و گفتوگو پرداخت. اگر فردی بیانرژی است، حوصله انجام کاری را ندارد، اهمالکاری میکند و… به احتمال زیاد هدف مشخصی برای آینده خود ندارد.
در جلسات مشاوره انگیزشی کنکور، مشاور ابتدا روی هدف فرد تمرکز میکند. یعنی ابتدا باید بررسی شود که فرد برای زندگی آیندهاش چه برنامههایی دارد و چه چیزهایی میخواهد.
اگر از افرادی که به دلیل بیانگیزگی دچار مشکل شدهاند، پرسیده شود که در سیسالگی چه تصویری از زندگی آینده خود دارند، تقریبا تمامی آنها به این سوال پاسخ مشخصی نمیدهند.
برای همین اولین وظیفه یک مشاور انگیزشی کنکور این است که هدف فرد را پیدا کند. برای پیدا کردن هدف کافی است در ابتدا از فرد بپرسید که موارد زیر را تکمیل کند:
در سی سالگی در مورد هر کدام از مورد های ذکر شده خود را در چه جایگاهی می بینید؟
- آخرین مدرک تحصیلی
- در چه شغلی مشغول به کار هستید؟
- درامد ماهانه شما چه قدر است؟
- در کدام شهر و در کدام منطقه زندگی می کنید؟
- ماشین شما چیست؟
- تفریحات هفتگی شما کدام است؟
- چه مهارتی را یاد گرفته اید؟
- چه سفرهایی رفته اید؟
- وضعیت تاهل شما چگونه است؟
- چه چیزهایی در زندگی برای شما اهمیت بسیاری دارد؟
یادتان باشد که دانش اموز نباید ایده آل گرایانه به این سوالات پاسخ دهد. بلکه باید به گونه ای به هر مورد جواب دهد که خود ایمان قلبی داشته باشد که می تواند آن را به دست اورد.
در صورتی که فرد در تکمیل لیست زیر نتوانست به خوبی عمل کند، حال مشاوره انگیزشی کنکور باید از طریق تست های روانسنجی دست به کار شود و استعدادها و علایق فرد را شناسایی کند و به پیدا کردن هدف او کمک کند.
انواع مشاوره انگیزشی کنکور
با توجه به صحبت های بالا، همچنان مشاوره انگیزشی کنکور طرفداران خاص خود را دارد و خیلی از افراد به دنبال یک مشاور انگیزشی خوب هستند که بتواند به آنها کمک کند. در این بخش انواع روش های برگزاری مشاوره انگیزشی کنکور در کشور را با هم بررسی می کنیم.
1) مشاوره های انگیزشی گروهی
در سطح کشور توسط مشاوران درسی و روانشناسان مطرح، همایش ها و سمینارهایی جهت افزایش روحیه و انگیزه افراد برگزار می شود. این جلسات مشاوره انگیزشی کنکور معمولا چند ساعت می باشد که فرد با شنیدن جملات مختلف و داستان های گوناگون می تواند سطح بالایی از دوپامین را تجربه کند و ساعت ها و شاید روزهای انرژی و انگیزه بالایی داشته باشد.
2) کانال ها و فضای مجازی
سطح بعدی برای مشاوره انگیزشی کنکور که چندان هم توصیه نمی شود، استفاده از کلیپ ها و کانال های انگیزشی است. همچنین پادکست ها نیز این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. علی رغم اینکه مشاهده کلیپ های زندگینامه افراد موفق دنیا می تواند مفید باشد اما ضررهای ان بیشتر است.
دانش اموز زمان زیادی را مجبور است صرف گوشی کند و مشاهده این کلیپ ها برای او وابستگی ایجاد می کند. و موضوع بعدی اینکه متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات زرد و یا غیر استاندارد مشاوره ای و انگیزشی فراوان است و دانش اموز قدرت تشخصی اطلاعات درست از غلط را ندارد و ممکن است مطالبی را مطالعه کند که به ضرر او تمام شود.
3) کتاب های انگیزشی
خیلی از کتاب ها نیز می تواند در جهت ایجاد انگیزه کمک کند. همچنین کتاب های مناسب انگیزشی در جهت یافتن هدف زندگی نیز موثر است. کتاب معنای زندگی ویکتور فرانکل و هفت عادت مردمان موثر، زندگی عاقلانه آلبرت الیس می تواند در لیست خرید داوطلبان قرار بگیرد.
اما مشکل اصلی این کتاب ها این است که داوطلب در سال کنکور فرصت زیادی برای مطالعه مباحث غیر درسی ندارد و باید بتواند تعادل مطالعه را بین موارد درسی و غیر درسی رعایت کند.
4) جلسات خصوصی مشاوره انگیزشی کنکور
بهترین سبک مشاوره انگیزشی کنکور، استفاده از مشاور تخصصی روانشناسی به صورت کاملا خصوصی می باشد. در این زمینه بهتر است تا در ابتدا مشاور یک جلسه خصوصی با اولیا داشته باشد تا در زمینه رفتار اصولی با نوجوان صحبت کند و بعد در جلسات خصوصی مشاوره انگیزشی کنکور با داوطلب، ریشه مشکلات او را شناسایی و برای رفع آنها راهکار ارائه دهد.
برای استفاده از جلسات فردی مشاوره انگیزشی کنکور با گروه آموزشی قدم اول و سرکار خانم رنگ آمیزی، روانشناس تحصیلی می توانید با مجموعه در ارتباط باشید.
این جلسات معمولا یک جلسه در هفته می باشد که مدت زمان ان بین 45 الی 60 دقیقه است و در ابتدا روی اهداف فرد کار می شود و در صورت نیاز از تست های معتبر روانسنجی استفاده می شود.
مشکلات ریشه ای داوطلب و علت عدم انگیزه او مشخص می شود و روانشناس تخصصی به ایجاد انگیزه درونی در فرد می پردازد. قابل ذکر است که انگیزه بیرونی خیلی سریع از بین می رود و مداوم نیاز به شارژ آن می باشد. اما انگیزه درونی پایدارتر است.
بنابراین هدف از مشاوره انگیزشی کنکور، ایجاد هدف مناسب با فرد و ساخت انگیزه درونی در داوطلب می باشد که باید توسط متخصص روانشناس تحصیلی صورت پذیرد که گروه آموزشی قدم اول تا انتهای مسیر در کنار شما است.