افزایش سرعت تست زنی در کنکور
این روزها مهارت تندخوانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اما تمرینات تندخوانی تأثیر چندانی بر افزایش سرعت مطالعه و سرعت تستزنی در کنکور ندارند. مطالعه مفهومی برای امتحانات نهایی و کنکور و خواندن خطبهخط کتاب درسی نشان دادهاند که تندخوانی مهارتی ناایمن برای کسب رتبه و نمره مطلوب محسوب میشود.
افزایش سرعت مطالعه و تستزنی بیشتر به استفاده از ظرفیت سلولهای مغزی و بهبود کارکرد ذهن مرتبط است. همچنین ایجاد خلاقیت در فعالیتهای روزانه، از جمله مطالعه، میتواند به بهبود سرعت ذهنی کمک کند.
برای افزایش سرعت مطالعه و تستزنی در کنکور، نیازی به شرکت در دورههای تندخوانی نیست. کافی است ذهن خود را مدیریت کنید و با فعالیتهای خلاقانه روزانه، از تعداد بیشتری از سلولهای مغزی بهره ببرید.
در ادامه، تکنیکهایی ارائه میشود که میتوانند به بهبود سرعت تستزنی و دستیابی به درصدهای مطلوب کمک کنند.
روش های افزایش سرعت تست زنی در کنکور
سرعت مطالعه این روزها دغدغهٔ بسیاری از دانشآموزان است و افرادی که سرعتشان کمتر از حد نرمال است، تعداد کمی نیستند. دلیل اصلی پایین بودن سرعت مطالعه و تستزنی وابستگی فرد به دیگران در اجرای کارها و مطالعه است.
معمولاً دانشآموزانی که در دوران ابتدایی خودشان برای خود دیکته میگویند، سرعت ذهنی بالاتری دارند. همچنین افرادی که به شیوهٔ کنفرانسی مطالعه میکنند، معمولاً سرعت بیشتری در مطالعه و تستزنی دارند. بهطورکلی، هرچه بیشتر از سلولهای مغز خود کار بکشید، توانایی ذهنی و سرعت شما در مطالعه و تستزنی افزایش مییابد.
عامل اصلی کاهش سرعت مطالعه و کندی در تستزنی، تنبلی مغز است. دانشآموزانی که برای دستیابی به اهداف خود زحمت زیادی نمیکشند، معمولاً به کمک دیگران وابستهاند. در این میان، دانشآموزان مدارس غیرانتفاعی و کسانی که بهطور مکرر از معلمهای خصوصی استفاده میکنند، بیشتر به این مشکل دچار میشوند. این وابستگی باعث کاهش سرعت مطالعه و یادگیری میشود.
برای افزایش سرعت تستزنی، در ادامه روشهایی را معرفی میکنیم که به شما کمک میکند روزانه بیش از 150 تست حل کنید. زیرا هرچه تنوع تستهای شما در برنامهریزی و مطالعه بیشتر باشد، یادگیری عمیقتر شده و نتیجهٔ بهتری در آزمونهای مهم مانند کنکور خواهید داشت.
1) تست زنی به روش دسته بندی
فرض کنید در فصل تابع ریاضی شروع به تست زدن کردهاید. این فصل شامل حدود 300 تست است. اگر از تست اول شروع کنید و به ترتیب تا تست 300 پیش بروید، زمان بیشتری مصرف میشود، یادگیری کمتری حاصل میشود و احتمال ناامیدی نیز افزایش مییابد.
روش تستزنی دستهبندی به این شکل است: اگر تست اول فصل تابع درباره زوج مرتب است و شما به آن پاسخ میدهید، بلافاصله به سراغ تست دوم که مربوط به نمودار ون است، نروید. ابتدا تمامی تستهای مربوط به زوج مرتب را در کتاب کمکآموزشی پیدا کرده و حل کنید. پس از اتمام این دسته، به سراغ مبحث بعدی و تستهای مرتبط با آن بروید.
این روش باعث تسلط بیشتر بر هر مبحث شده و سرعت و دقت شما را در تستزنی افزایش میدهد. به این ترتیب، هنگام آزمونهای جامع، درک عمیقتری از مباحث خواهید داشت.
2)افزایش سرعت تست زنی با نقشه راه
این روش در افزایش سرعت تستزنی در کنکور بسیار مؤثر است. حتی اگر در خانه تستهای متنوعی حل کرده باشید، سوالات کنکور همچنان چالش جدیدی ایجاد میکنند. اما با استفاده از نقشه راه تستهای مشابه، میتوانید سریعتر به پاسخ صحیح برسید.
در این روش، پس از حل هر تست، نقشه راه آن تست را در ذهن خود ثبت کنید یا آن را روی کاغذ بنویسید. نقشه راه به معنای مسیری است که برای حل آن تست طی کردهاید، شامل شناسایی مفهوم اصلی سوال، روش حل، و اشتباهات احتمالی. این تمرین کمک میکند تا در مواجهه با تستهای مشابه، سریعتر و دقیقتر عمل کنید و از تکرار اشتباهات جلوگیری شود.
این تکنیک باعث میشود مغز شما الگوهای مشخصی برای حل مسائل پیدا کند و در نتیجه سرعت و دقت تستزنیتان افزایش یابد. این نقشه راه حل شامل اطلاعاتی چون:
- دادههای سوال
- فرمول استفاده شده
- مسیر حل سوال
- چگونگی رسیدن به جواب آخر
با استفاده از این نقشه راه سرعت تست زنی در کنکور افزایش می یابد. چرا که دیگر نیازی به فکر کردن ندارید، بلکه با استفاده از دادههای سوال کنکور متوجه میشوید که از کدام فرمول و کدام راه حل باید استفاده کنید.
3) استفاده از خلاقیت
مهمترین تکنیک برای افزایش سرعت تستزنی در کنکور، تقویت خلاقیت در حل سوالات است. نیازی نیست همیشه سوالات آشنا یا مشابه حل کرده باشید. بلکه باید در تستهای آموزشی خانه، تلاش کنید سوالات را بدون مراجعه فوری به پاسخنامه و با خلاقیت ذهنی خودتان حل کنید، حتی اگر زمان بیشتری صرف شود.
چرا این موضوع اهمیت دارد؟ وقتی بلافاصله به پاسخنامه نگاه میکنید یا از معلم یا منابع دیگر کمک میگیرید، ذهن شما به راحتی عادت میکند و کمتر تلاش میکند. این رفتار باعث میشود تعداد کمتری از سلولهای مغزی فعال شوند و مغز تنبل شود. این تنبلی نهتنها سرعت تستزنی در کنکور، بلکه توانایی ذهن برای حل مسائل روزمره را نیز کاهش میدهد.
بنابراین، در تستهای آموزشی، بیشتر از قدرت تحلیل و خلاقیت ذهنی خودتان استفاده کنید. حتی اگر پاسخ صحیح نباشد، این تمرین به مغز شما کمک میکند که راهحلهای جدید پیدا کند و قدرت پردازش بیشتری پیدا کند. این روش علاوه بر افزایش سرعت تستزنی، موجب افزایش اعتماد به نفس ذهنی شما در جلسه کنکور خواهد شد.